Uzay Yolculuğu Görevini Başarıyla Tamamlayan Orion Dünyaya Geri Döndü
Uzay Yolculuğu Görevini Başarıyla Tamamlayan Orion Dünyaya Geri Döndü
Uzay Yolculuğu Görevini Başarıyla Tamamlayan Orion Dünyaya Geri Döndü

Uzayın derinlilerine görev için gönderilen uzay araçları geri dönme yolunda oldukça zor koşullardan geçerek yeryüzüne inmeyi başarıyor. İnerken atmosfer tarafından üzerine uygulanan kuvvetlerin üstesinden gelebilmeleri için üstün mühendislik ürünleri olan kompozit zırhları sayesinde hiç zarar görmeden dünyaya dönüyorlar. NASA tarafından gönderilen bu uzay araçlarından bir tanesi de Orion adındaki uzay kapsülüdür. Bu kapsul EFT-1 misyonunu tamamlayarak görevini bitirdi.

NASA uzay araştırma biriminin uzayın derinliklerine insan göndereceği bu Orion kapsülünün test aşaması için bu çalışmayı başlatıp başarıyla sonuçlandırdılar. Bu çalışmada bu kapsülün insansız olarak uçuş sistemi kontrol edildi. Bu gelişmiş teknoloji ile donatılmış uzay aracı tam 5.800 km yol kat etti. Bu yolculu sonrası dünyaya dönme yolunda atmosfer dolayısıyla yüzeyinde büyük sürtünmeler oluşan bu aracın dış sıcaklığı 2.200 ° C ye kadar çıktı. Dünyaya dönüş yaptığı yer olarak Büyük okyanusun California Yarımadası civarında bir yere düşen bu kapsülün incelenmesi için ABD donanma dalgıçları tarafından bulunduktan sonra incelenmesi için Joghnson Uzay Merkezine götürüldü. Bu merkezde kapsül üzerindeki veriler büyük titizlikle kontrol edilecek.

Yapılan bu çalışma ile elde edilen veriler 2020 yılında yapılacak olan insanlı uzay yolculuğu için kullanılacaktır. Ayrıca NASA yetkilileri bu çalışmanın başarıyla sonuçlandığını da duyurdu.

Kaynak: Gizmag

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz