Garmin Venü Akıllı Saatin Özellikleri ve Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?
İşte Garmin Venü'nün özellikleri ve Türkiye fiyatı..

Çok sayıda yararlı sağlık özelliği sayesinde sporcular için oldukça yararlı bir akıllı saat modeli Olan Garmin Venü Akıllı Saat, birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Peki özellikleri ve Türkiye fiyatı nedir?

Garmin Venü, şirketin önceki saatlerini donatan temel LCD ekranlardan uzaklaşan tam AMOLED dokunmatik ekranlı ilk akıllı saati olduğunu söylemek gerekiyor.

Ancak Venu hala bir Garmin saati ve spor konusunda ciddi olanlar için harika bir seçenek. 299,99£ (2.879,00 TL) fiyatıyla Apple Watch Series 5’ten daha ucuz ancak diğer ana rakibi olan Fitbit Versa 2’den daha fazla fiyata sahip.

Dizayn

Bu, Garmin’in Apple Watch‘a cevabı olsa da, serisinin Forerunners ve Vivoactives’inden çok büyük farklılıkları yer almıyor.

Malzeme ve görünüm açısından Apple Watch kadar birinci sınıf olduğu söylenemez. Aslında eşzamanlı olarak tanıttığı Vivoactive 4’ün rafine, daha premium bir versiyonudur.

Birazdan ekrana geleceğiz, ancak çerçeve çok daha ince ve Vivoactive serisine göre biraz daha kaliteli bir his sunuyor. Fiber polimerden (plastik) yapılmış unisex boyutlu 43 mm bir kasaya sahip. Bu nedenle çok daha hafif. Bunun yanı sıra siyah, mavi, gri , pembe altın, siyah ve altın renklerinde modelleri bulunuyor.

Ekran

Bu, Garmin’in bugüne kadar bir fitness saatinde sunduğu en iyi ekran.

1,2 inç (30,4 mm) dokunmatik ekran 390 x 390 piksel çözünürlük sunmakta ancak gösterinin yıldızı, en son Apple Watch sürümlerinde gördüklerimize benzer şekilde gerçekten canlı renkler ve derin görünüm sunan AMOLED teknolojisi ile donatıldı.. Harika bir ekran, okunması oldukça kolay.

Bu durum Garmin için büyük bir değişiklik. Zira karanlık koşullarda aydınlatma sağlayacak memory-in-pixel ekranına sahio. Cihazda yer alan metin oldukça net ve budurum egzersiz sırasında hızlıca okuma olanağını sağlıyor.

Venu ve Vivoactive’in büyük ölçüde aynı olduğu düşünüldüğünde, pratik ve estetik faydalar göz önüne alındığında, fazladan para birçok kişi için akıllıca olmayacaktır.

Garmin Venu (Solda) , Fenix 6S (Sağda)

Garmin’in ekran seçimlerinin arkasında her zaman bir düşünce vardı. Daha az teknoloji, ekranın her an açık modu ve daha uzun pil ömrünü mümkün olması. Bununla birlikte, Garmin, beş günlük pil ömrüyle Venu’da da ikisini birden sunmanın bir yolunu buldu. Daha sonra daha fazlasın..

Tıpkı Apple Watch Series 5’te olduğu gibi, açık mod, kullanılmadığında standart bir saat haline geri döner ve ekranın aydınlatılan alanını ciddi şekilde sınırlayabiliyor.

Bileğinizi kaldırdığınızda tam saat modu devreye giriyor. Bilek kaldırıldığı anda model,Apple Watch kadar kaygan değil, ancak burada herhangi bir kullanılabilirlik şikayeti de yok.

Bu özellik ile pil ömrü azalıp-çoğalabiliyor. Bu da Garmin Venu‘yu Apple Watch ile yarışır hale getiriyor.

Spor ve Aktivite

Sonuçta bu bir Garmin akıllı saatidir, yani bu akıllı saat spor ile alakalı. En üstteki düğmeye bastığınızda, ekranda bir spor listesi görünüyor. Bu listenin özelleştirilebileceğini de söylemek gerekiyor.

Koşu, koşu bandı, kapalı ve açık havada yürüyüş/ koşu, bisiklete binme, yüzme, kardiyo, güç, golf, kayak/snowboard ve hatta ayakta kürek sörfü gibi 20’den fazla önceden ayarlanmış aktivite spor listesinde yer almakta.

İç ve dış mekanlarda kendi özel antrenmanlarınızı da oluşturabilirsiniz.

Karşılaştırma olarak, Vivoactive 4 ile neredeyse aynı özellikleri barındırıyor.

Antrenmanların ötesinde saat aynı zamanda adımları, yakılan kalorileri, vücut pilini (egzersize ne kadar hazırsınız), stres seviyesini, uyku, solunum, nabız oksimetresini (sürekli nabız oksimetiminin pil ömrü üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmasına dikkat edin) sürekli olarak takip ediyor.

Günlük aktivitenizin bir özetini almak için ana ekranda parmağınızı aşağı kaydırmanız yeterli olacak. Verileri kısa ve uzun vadeli zaman dilimlerinde karşılaştırabiliyorsunuz.

Animasyonlu Egzersizler

Venu ve Vivoactive 4‘teki animasyonlu egzersizler yer alıyor. Mevcut rehberde adım adım egzersizlerin görüntüleri yer alıyor. Ekranda söz konusu eylemi gerçekleştiren bir insan figürünü beliriyor, ister yoga pozu ister koşu olsun animasyonlu görüntü ile egzersizinizi doğru şekilde yapabiliyorsunuz.

Animasyonlar, yeni başlayanların çeşitli sporların temellerini öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış. Oldukça iyi çalışıyor, dokunsal geribildirim, bir sonraki adımın metin Gerçek zamanlı kalp atış hızı da ekranda görüntüleniyor. Solunum hızını ve daha fazlasını gösterebiliyor.

Kalp Atış Hızının Doğruluğu ve GPS İzleme

GPS performansı, Garmin’den beklenildiği gibi, koşu ve antremanlarda güvenilir sonuçlar vermekte. Orada şikayet yok.

Kalp atış hızı takibi açısından, Venu’nun bilek tabanlı sensörünü, tüketicinin en iyi göğüs kemeri olarak kabul edilen Polar H10’a kıyasla ölçüldü.

Eliptik bir antrenman sırasında, ortalama HR her iki cihaz arasında karşılaştırılabilir ve kabul edilebilir hata aralığı içindeydi. Polar kayış, Venu’daki 185bpm’ye kıyasla 182bpm’de maksimuma çıktı, bu nedenle yine, bu aralıkta hangisinin daha doğru olduğunu belirlemek imkansız. Ayrıca Venu ile uzun ve sürekli koşularda göğüs kemeri arasında iyi karşılaştırılabilir veriler var.

Bununla birlikte, her iki cihazı da gerçek zamanlı olarak gözlemlenirken, Garmin Venu’nun özellikle kalp atış hızı düştüğünde bir şekilde aynı oranda tutulmaya çalışıldığı gözlendi.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde, yaklaşık bir dakikalık aralıkların çoğunun düzgün bir şekilde izlenmediğini göreceksiniz.

Bu hem antrenman sonrası verilerde hem de saatin canlı okumalarında oldukça belirgindi. Bu Venu ile izole değil – hemen hemen her optik sensörde bu şekildedir.

Elbette, Garmin Venu‘da ANT + desteği var ve bu tür bir doğruluk istiyorsanız kendi göğüs kayışınızı eklemenize de olanak sağlıyor.

Bu cihazla triatlon için egzersiz yapmak istiyorsanız Polar H10 gibi su geçirmez bir kalp atış hızı sensörü kullanmak isteyebilirsiniz. Polar H10 gibi kalp atış hızı sensörleri bu cihazda kullanılabiliyor.

Garmin‘in bilek sensörü, su altında olmayan etkinlikleri takipte olduğu kadar su altında tam olarak doğru tespit yapmıyor. Bununla birlikte OLED ekran, su altında kolayca okunabiliyor. (gözlüklerle) ve buna yardımcı olmak için ekranda yer alan metinlerin rengini de değiştirebiliyorsunuz.

Uyku Takibi

Cihaz, 7/24 saat çalışacak şekilde tasarlandığından, Garmin Venu uyku takibi sunmakta ve aynı zamanda uyku aşamalarını, solunum hızını, nabız oksimetimini ve hareketi takip ediyor.

Venu’nun uyku izleme özellikleri Whoop Strap 2 ve Fitbit Alta HR ile karşılaştırıldı. Garmin saatinin biraz farkla hatalı olduğu söylenebilir.. Whoop (7:01) ve Alta (6:53), gerçek uyku süresi açısından sadece 8 dakika aralıktayken, Garmin toplam uyku süresinin 7:25 dakika olduğu ortaya çıktı.

Fitbit tarafından bildirilen 51 dakika ve Whoop tarafından takip edilen 1 saat 13 dakika ile karşılaştırıldığında bize 1:39 dakika derin uyku kazandırdı. Hızlı göz hareketi [REM] uykusu 1: 32’de (Whoop) ve 1: 28’de (Fitbit) kaydedilirken, Venu sadece 56 dakika olarak veri sağladı.

Bir laboratuvar olmadan, uyku izleyicilerinin ürettiği veriler açısından neyin doğru olduğunu ve neyin doğru olmadığını gerçekten söylemek imkansızdır. Ancak deneyim açısından, Garmin görünüşe göre hala Fitbit’in gerisinde kalıyor.

Hala piyasadaki en iyi uyku izleme deneyimlerinden biri – ancak Garmin yıllardır mevcut olan kalıcı soruları çözmeyi değil, modele yalnızca daha fazla veri eklemeyi başardı.

Hidrasyon ve Vücut Pili

Vivoactive 3, tek bir dokunuşla ne kadar su tükettiğinizi kolaylaştıran hidrasyon kayıt aracı ile eklenen yeni bir özellik.

Daha da iyisi, kaydettiğiniz her aktivite ter yoluyla kaybedilen sıvıların bir tahminiyle birlikte hesaplanıyor.

Orta derecede 75 dakikalık bir sıcak yoga egzersizi, 453 ml’lik tahmini bir ter kaybı oldu.

Garmin Connect ayrıca, iyi bir günlük kaydı sunuyor.

İlk olarak 2018’in sonlarında tanıtılan vücut pili özelliği, stres, dinlenme, uyku ve fiziksel efora dayalı olarak vücudunuzun aktivite için ne kadar hazır olduğuna dair fikir veriyor.

0-100 metre, kalp atış hızı değişkenliğinizi kullanır, size bir PB için bugün hafif bir koşu yapmanız gerekip gerekmediğine dair bir fikir veriyor.

Solunum hızı ve nefes çalışması

Garmin, Fitbit ve Apple tarafından sunulan seçeneklere benzer yeni bir nefes çalışması uygulaması ekledi.

“Rahatla ve Odaklan” dan “Huzur” a kadar çeşitli uzunluklarda seçenekler sunulmakta. Dokunsal geribildirim, nefes alıp verme, verme veya tutmaya bağlı olarak farklılık gösteriyor, bu da faaliyetlerin saate bakmadan gerçekleştirilebileceği anlamına gelir.

Tüm bunlar, günlük aktiviteler, uyku ve belirli egzersizler sırasında dakika başına nefesinizi gösteren yeni 7/24 solunum hızı özelliği ile bağlantılıdır. Dikkatli nefes egzersizlerini gerçekleştirirken normal solunum hızınızın dakikada 14 nefesten 4’e yavaşladığını görmek bir hayli ilginç deneyim.

2017’den beri Garmin saatlerinde bulunan HRV tabanlı tüm gün stres izleme özelliği de burada bulunuyor. Stres seviyenizin normalin üzerine çıktığını fark ederseniz 5 dakikalık nefes egzersizi ile değerleriniz düşebiliyor.

Pil ve Şarj

Apple Watch’un 24 saatle sınırlı olduğu ve tüm zil ve sesleri kapatmazsanız yaklaşık 4 saatlik GPS ile sınırlı olduğu düşünüldüğünde, OLED ekranın varlığının sunulan pil ömrünü önemli ölçüde azaltacağı düşünülebilir.

Bununla birlikte, Garmin Venu hala sağlam bir performans sergiliyor. Neredeyse aynı Vivoactive 4 serisi, akıllı saat modunda 8 gün ve kesintisiz GPS ve müzik modundan yaklaşık 6 saat vaat ediyor.

Venu’daki AMOLED ekranla, birkaç saat süren GPS dışı antrenmanlar yapsanız bile, akıllı saat modunda yaklaşık 5 günlük pil ömrü elde edeceksiniz.

GPS ve müzik kullanıyorsanız, yaklaşık 6 saatiniz mevcut.

İki saatlik Bluetooth müzik çalma, GPS kullanımı kapalı, tam akıllı telefon bağlantısı, her zaman açık ekran modu ve normal kullanım sırasında olandan daha fazla olan pil ömrü ile dört günden az ömrü mevcut.

Bu, her zaman açık ekran ve daha hızlı bir düşüşe neden olan sürekli nabız oksimetresi takibi olmadan hesaplanan verilerdir. Şebeke üzerinden% 0-100 arasında şarj etmek sadece 80 dakika sürüyor.

Ekran geliştirmeleri göz önüne alındığında, bu Garmin’in sağlam bir çalışmasıdır.

Garmin Venü Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Garmin Venü Sporcu Akıllı Saati‘nin Türkiye fiyatı Ağustos 2020 itibariyle 3.700,00 TL ile 4.200,00 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Garmin Venü Akıllı Saatin Özellikleri

  • Lens materyali : Corning® Gorilla® Glass 3
  • Kadran materyali : Paslanmaz çelik
  • Kasa Materyali : Polimer arka kapaklı fiber destekli polimer
  • Çabuk açılan kayışlar : Var (20 mm, Endüstri standardı)
  • Kayış materyali : Silikon
  • Fiziksel boyut   : 43.2 x 43.2 x 12.4 mm | 125-190 mm’lik bir çevre uzunluğu ile bileklere uyar
  • Dokunmatik ekran       :   Var
  • Ekran boyutu    :  1.2 inç (30.4 mm) çap
  • Ekran çözünürlüğü      :  390 x 390 piksel
  • Ekran tipi            :  AMOLED
  • Ağırlık  :  46.3 gr
  • Pil ömrü              :  Akıllı saat modu: 5 güne kadar | Müzik çalarken GPS modu: 6 saate kadar
  • Su geçirmezlik  : Su geçirmezlik, 5 ATM
  • Renkli ekran      :  Var
  • Bellek/Geçmiş : 7 süreli aktivite, 4 günlük izleme verileri
  • Zaman/tarih      :  Var
  • GPS Zaman Senk.    :  Var
  • Oto. gün ışığından tasarruf zamanı :  Var
  • Alarm saati        :  Var
  • Zamanlayıcı       :  Var
  • Kronometre      :  Var
  • Gün doğumu/gün batımı zamanları :  Var
  • GPS       :              Var
  • GLONASS            :               Var
  • Galileo :              Var
  • Garmin Elevate™ bilekten nabız ölçme özelliği :              Var
  • Barometrik altimetre    : Var
  • Pusula  :  Var
  • Jiroskop              :  Var
  • İvmeölçer           :  Var
  • Termometre     :   Var
  • Pulse Ox              :   Var
  • Connect IQ™ (indirilebilir saat yüzleri, veri alanları, widget’lar ve uygulamalar)         :  Var
  • Akıllı bildirimler  :  Var
  • Metin yanıtı/metin ile telefon çağrısını reddetme (yalnızca Android™) : Var
  • Bağlantı desteği  : Bluetooth®, ANT+®, Wi-Fi®
  • Takvim :  Var
  • Hava durumu    :   Var
  • Akıllı telefon müzik kontrolü :  Var
  • Saat müziğini oynatır ve kumanda eder  :  Var
  • Müzik depolama alanı  :   500 şarkıya kadar
  • Find my phone (Telefonumu bul) :   Var
  • Find My Watch (Saatimi Bul)     :     Var
  • Akıllı telefon uyumluluğu           : iPhone®, Android™
  • Garmin Connect™ Mobile ile uyumluluk :   Var
  • Garmin Pay™    : Var
  • Seçili aktiviteler sırasında Özel Durum Algılama  :  Var
  • Yardım :              Var
  • LiveTrack            :               Var
  • Adım sayacı       :               Var
  • Hareket çubuğu (belirli bir hareketsizlik süresinden sonra cihaz üzerinde görüntülenir; sıfırlamak için birkaç dakika yürümeniz gerekir)            :              Var
  • Otomatik hedef (aktivite seviyenizi öğrenir ve günlük bir adım hedefi belirler) :              Var
  • Uyku izleme (toplam uykuyu ve hareketli veya dinlendirici uyku dönemlerini izler)      :              Var
  • Yakılan kalori    :               Var
  • Tırmanılan zeminler      :              Var
  • Kat edilen mesafe          :              Var
  • Yoğunluk dakikaları       :              Var
  • TrueUp™            :               Var
  • Move IQ™          :               Var
  • Antrenman Yaşı               :              Var (uygulama içerisinde)
  • Body Battery™ Enerji Monitörü               :              Var
  • Tüm Gün Boyunca Stres Takibi :              Var
  • Mevcut spor salonu aktivite profilleri   :              Dayanıklılık Egzersizi, Kardiyo ve Eliptik Egzersizi, Merdiven Çıkma, Zemin Tırmanışı, İç Mekan Küreği, Yoga, Pilates ve Nefes ÇalışmasıKardiyo antrenmanları :              Var
  • Dayanıklılık antrenmanları         :              Var
  • Yoga antrenmanları       :              Var
  • Pilates antrenmanları   :              Var
  • Ekran üzerinde egzersiz animasyonları :              Var
  • Otomatik tekrar sayımı :              Var
  • GPS hız ve mesafe          :              Var
  • Kişiselleştirilebilir veri sayfaları :              Var
  • Kişiselleştirilebilir aktivite profilleri       :              Var
  • Auto Pause®     :               Var
  • Gelişmiş antrenmanlar :              Var
  • İndirilebilir egzersiz planları      :              Var
  • Auto Lap®           :               Var
  • Manuel tur         :               Var
  • V02 maks.          :               Var
  • Dokunmatik ve/veya tuş kilidi  :              Var
  • Otomatik kaydırma        :              Var
  • Saat üzerinde aktivite geçmişi  :              Var
  • Physio TrueUp  :               Var
  • HR bölgeleri      :               Var
  • HR uyarıları       :               Var
  • HR kalorileri      :               Var
  • % HR maks.        :                Var
  • HR Yayını (ANT+™ üzerinden eşlenen cihazlara HR verilerini yayınlar)  :  Var
  • Solunum hızı (egzersiz sırasında)             :  Sadece yoga ve nefes
  • Solunum hızı (tüm gün ve uykuda)         :   Var
  • Mevcut koşu profilleri  : Koşu, İç Mekan Pist Koşusu, Koşu Bandı
  • GPS bazlı mesafe, zaman ve hız               :              Var
  • Koşu antrenmanları       :              Var
  • Ayak podu uyumlu         :              Var
  • F/M/B mesafeleri (yeşil alanın ön, orta ve arkasına olan mesafe)           :              Var
  • Tuzaklara/Keskin açılara olan mesafe   :              Var
  • Atış mesafesi ölçer (parkurdaki herhangi bir noktadan itibaren atış mesafesini hesaplar)        :               Otomatik
  • Dijital puan çizelgesi     :              Var
  • İstatistik takibi (vuruş, tur başına vuruş, saha ve geçiş vuruşu) :              Var
  • Garmin AutoShot™        :              Var
  • Manuel pim konumu ile saha görünümü             :              Var
  • Tehlikeler ve saha hedefleri      :              Var
  • PinPointer         :               Var
  • Tur zamanlayıcısı/odometre     :              Var
  • Uyumlu otomatik kulüp izleme (aksesuar gerektirir)     :  Var
  • Mevcut dış mekan rekreasyon profilleri              :  Kayak, Snowboard, XC Kayak, Ayakta Kürek Sörfü, Kürek
  • Başlangıca geri dönüş   :              Var
  • Toplam tırmanış/iniş     :              Var
  • Mevcut bisiklet profilleri            : Bisiklet, İç Mekan Bisiklet
  • Süre/mesafe uyarıları (hedefinize yak. alarm çalar)  : Var
  • Varia™ radar (arkaya dönük radar) ile uyumlu :    Var
  • Varia™ lights ile uyumlu              :   Var
  • Hız ve kadans sensörü desteği (sensör ile)          :  Var
  • Mevcut yüzme profilleri              : Havuzda Yüzme
  • Havuzda yüzme metrikleri (uzunluklar, mesafe, ilerleme hızı, kulaç sayımı/oranı, yüzme etkinliği (SWOLF) kaloriler)   :   Var
  • Kulaç tipi algılama (serbest tarz, sırt üstü, kurbağalama, kelebek) (Yalnızca Havuz)       :   Var
  • Temel dinlenme zamanlayıcısı (0’dan yukarı)     :              Var
  • Süre ve mesafe uyarıları              :              Var
  • Su altı bilekten ölçümlü kalp atış hızı    :        Var

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz