NBC'nin Yeni Platformu Peacock

NBC’nin Peacock uygulaması ücretsiz film ve TV şovları yayınlıyor. Ödeme yapmanız halinde ise orjinal içerikler ile daha pek çok içeriğin kilidini açabilirsiniz.

Comcast’in sahip olduğu NBC Universal’den film izleme platformu olan Peacock, ABD’de Çarşamba günü tanıtılarak, binlerce saatlik ücretsiz programlamanın yanı ödeme ile abone olarak daha fazla şov, film ve orijinal içerik izleyebiliyorsunuz. Bu premium üyelikler için yedi günlük ücretsiz deneme süresi mevcut, olup Android gibi Google platformundan kaydolursanız, üç aya kadar ücretsiz alabilirsiniz.

Ancak platform Roku ve Amazon Fire Tv gibi cihazlardan henüz izlenemiyor.

Cihaz kullanılabilirliği

Hizmet 15 Temmuz itibariyle ulusal olarak başlatıldığında, Microsoft’un Xbox One S ve Xbox One X dahil olmak üzere Xbox One cihaz ailesinin yanı sıra iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV 4K dahil cihazlarda mevcuttur.

Hizmet ayrıca, Android tabletlerin yanı sıra Chrome, Firefox, MS Edge ve Safari’nin son sürümleri de dahil olmak üzere çeşitli web tarayıcılarında da kullanılabiliyor. SmartCast içeren yeni Android TV’ler, LG Smart TV’ler ve Vizio TV’ler de Chromecast özellikli cihazlarla birlikte Peacock uygulamasını yükleyebilecek.

Servis ayrıca 20 Temmuz’da Sony’nin PlayStation 4 oyun konsolunda da sunulacak.

Uyumlu donanım listesinde özellikle yok olan, ABD’deki streaming mediaların çoğunu oluşturan Amazon Fire TV ve Roku cihazlarıdır. Uyumlu cihazların tam listesi Peacock ana sayfasında bulunuyor.

Ücret

Peacock hem ücretsiz hem de premium abonelik seçenekler sunmaktadır. Abonelik seçenekleri şu şekildedir:

  • Peacock Free, yaklaşık 7.500 saatlik programlama içeren ücretsiz, reklam destekli bir sürümdür. Bu seçenek, eski dizilerin, filmlerin, günlük haberlerin ve spor programlarının (Olimpiyatlar dahil) tam listesini içeriyor. İspanyolca içerik; ve belirli Peacock orijinal programlarını da barındırmakta. Ayrıca SNL Kasası, Aile Film Gecesi ve Olimpiyat Profilleri gibi küratörlü tür kanallarına erişimi de içerecek. Bu seçenekteki içerik 4K / HDR’de mevcut olmayacak.
  • Peacock Premium, Peacock içeriğinin tamamını reklam destekli bir modelde abonelerin kullanımına sunuyor. Comcast Xfinity TV ve geniş bant abonelerine (Flex aracılığıyla) ve Cox Communications video müşterilerine ek ücret ödemeden ve Comcast veya Cox müşterisi olmayan herkes için aylık 5 ABD doları karşılığında kullanılabiliyor. Bu seçenek ile birlikte, Peacock Free’deki herşey izlenebiliyorken bunun yanı sıra Peacock Premium ile birlikte yeni NBC serisinin şu anki gösterimlerine ertesi gün anında erişim sağlamakta, Premier League etkinliklerini içeren canlı spor programlarına erişim ile Peacock Orijinal Serisine ( yaklaşık 15.000 saat) olanak sağlıyor. Premium seçeneğinintüm sürümleri 4K / HDR olarak yayınlayacaktır.
  • Peacock Premium Plus, Premium seçenekteki her şeye ek olarak, aylık ek 5 $ maliyetle reklamsız bir seçenek sunmaktadır. Bu seçenek ile birlikte, abonelere Peacock içeriğini mobil cihazlarda çevrimdışı olarak izleme olanağı da tanınacak.

Platform ve arayüz

Hizmet açılışında, özel şovlar, isteğe bağlı klasikler ve canlı içeriklerin bir karışımını sunacak. Lansmandaki ilk canlı etkinliğin 2020 Olimpiyatları kapsamı olması gerekiyordu, ancak oyunların 2021’e kadar ertelenmesiyle, bu planlar değişti.

Peacock platformunda aboneler uygulamayı açtıklarında iki bölümde arama yapabiliyorlar: Kanallar ve Göz At.

Kanallar bölümünde video, TV rehberinde kablo aboneliğiyle arama yaptığınızda bulunduğunuz oynatıldığı esnada aboneler canlı ve temalı “sanal kanallar” listesinde gezinebiliyor. Çeşitli TV şovlarının yanı sıra güncel haberler, spor ve küratörlük film merkezleri arasından seçim yapılabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz