Samsun Galaxy Fold 2 Fiyat ve Özellikleri Sızdırıldı

Samsung Galaxy Z Flip modeli ile kısa bir süre önce katlanabilir akıllı telefon piyasaya sürmüştü. Ancak Galaxy Z Flip, Galaxy Fold’un halefi olmayacak. Şirketin bu yıl içinde orijinal katlanabilir akıllı telefonunun en son modelini bu yaz piyasaya sürmesi bekleniyor. Samsung’un cihazı ne olarak adlandıracağı kesin olarak bilinmese de şimdilik Galaxy Fold 2 diyebiliriz.

Sosyal medyada Samsung’un Galaxy Fold 2‘si gibi görünen sızdırılmış ve son derece bulanık bir fotoğrafı çevrimiçi ortamda hızla yayıldı. Sızıntıyı yapan Ice Universe adlı hesap, cihazın iki fotoğrafını yayınladı ve Galaxy Fold’un halefinin muhtemelen altın renginde bir modele ve bazı kamera iyileştirmelerine sahip olacağını ileri sürdü. Bir sonraki Samsung akıllı telefon, modelin birkaç özellik ve modelin ismiyle birlikte halka sızdı. Bu cihaz Samsung Galaxy Fold’un halefi olacak.

Sızan görüntü, Galaxy Fold 2‘nin önündeki kapak ekranını da gösteriyor, ancak bunun iyileştirip iyileştirilmediği konusunda herhangi bir ipucu yok. Samsung’un orijinal Fold modeli, oldukça büyük çerçevelere sahip 4,6 inçlik bir ön ekrana sahipti. Fold’un ana 7.3 inçlik ekranı katlanmış durumda ve bu da Galaxy Fold 2′de 7,7 inç veya 8 inç’e yükseltilebileceği yönünde söylentiler var.

Yine söylentilere göre dış ekranın 6.23 inç, iç ekranın ise 7.7 inç ile 7 inç arasında olduğu, 2267×819 piksel 60 Hz bir OLED ekranın bulunduğu yönünde. Bunun yanı sıra görüntü yenileme hızının 120 Hz olacağı işlemcisinin ise Snapdragon 865 Plus olacağı da söylentiler arasında. Bu işlemciye ise 15 GB RAM ile 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Bellek kapasitesinin ise 512 GB olacağı söyleniyor. Arka kamera 12 MP ana lens, 64 MP telefoto lens, 12 MP Ultra geniş lens ile, 2 10 MP selfie kamera yer alacak. Pil boyutunun ise 4.365 mAH olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Genel olarak Galaxy Fold 2 form faktörü orijinaline benzer görünüyor. Samsung’un bahtsız Galaxy Fold’u bir dizi dayanıklılık sorunu yaşadı ve bu da gecikmeli bir lansmanla sonuçlanmıştı. Daha önce yaşanan bahtsızlıklar Samsung’u Galaxy Fold 2 lansmanını yeniden düşünmeye zorladı.

Bir diğer söylenti ise, Galaxy Fold 2‘nin daha az depolama ile daha ucuz bir fiyatla piyasaya çıkacağını yönünde. Samsung, Galaxy Z Flip için 1.400 ila 1.700 dolarlık fiyat için gördüğü olağanüstü tepki ile birlikte, Galaxy Fold 2 için fiyatı biraz düşüreceği tahmin ediliyor. Ancak bu da kesin bir bilgi değil.

Samsung hayranları Galaxy Z Fold 2’nin sunduğu ürünlere daha fazla ilgi duyacağı şimdiden söylenebilir.. Şimdiye kadar bildiğimiz kadarıyla, 7.7 inçlik katlanabilir ekrana ek olarak daha büyük bir kapak ekranına sahip olacak. Ayrıca birinci sınıf özelliklere, 5G‘ye ve One UI‘nin en son sürümüne sahip olacak.

5 Ağustos‘ta şirketin basın açıklamasında Samsung’un Galaxy Fold 2 hakkında daha fazla bilgi edineceğiz. Samsung’un yeni Galaxy Note 20 cihaz serisini, Galaxy Buds Live, Tab S7 tableti, Galaxy Watch 3 akıllı saatini ve Samsung’un katlanabilir Z Flip’in 5G versiyonunu piyasaya sürmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz