Google Pixel 5 Görüntüleri Sızdırıldı
Google Pixel 5'in özellikleri ve fiyatı ne olacak?

Google Pixel 5, Android 11 ve diğer güncellemeleri içerecek. İşte sızan bilgiler

Pixel 4A‘yı Ağustos ayında piyasaya süren Google, Pixel 5 ve Pixel 4A 5G için beklememiz gerektiğini söyledi. Modelin bu sonbaharda (muhtemelen Ekim ayı başlarında) piyasaya sürülecek. Piyasaya sızdırılan Google Pixel 5 görüntüleri ise model hakkında fikir sağlıyor.

Görüntüler, sosyal medya üzerinde düzenli aralıklarla bilgiler sızdıran @OnLeaks ve Hindu Teknoloji sitesi PriceBaba’dan geliyor. Cihazın arka kısmında yer alan parmak izi sensörü büyük bir sürpriz değil. Arkada yer alan kare şeklinde iki görünümlü kamera, flaş ve bir sensör. Ekranın sol üst köşesinde ise ön kamera yer almakta.

Görüntülerin gerçekliğini irdelemek oldukça zor. Ancak kasadaki kum püskürtmeli alan, Google Pixel 5 ve Pixel 4A ile ilk bakışta benzerlik gösteriyor.

Görüntü Kaynağı: PriceBaba

Peki Özellikleri Ne Olacak?

Google Pixel 5‘in ekranıyla ilgili bazı anlaşmazlıkların olduğunu da söylemek gerekiyor. Zira, sızıntı sahibi OnLeaks, Pixel 5’in 5.7 inç ile 5.8 inç arasında bir boyutta olacağını iddia ediyor. Bu boyut Pixel 4A’daki 5.8 inç ekran ile boyutunun aynı ya da biraz daha küçük olacağı anlamına geliyor. Android Central isimli teknoloji sitesi ise Pixel 5‘in 6 inç, 90 Hz OLED panel ile karşımıza çıkacağını söylüyor. Ancak 5.8 inç boyutundaki Pixel 5, 6.2 inç ekran boyutunda olan Samsung’un amiral gemisi S20 gibi cihazlara oranla daha küçük görünecek.

Pixel 5 ile ilgili birkaç özellik daha öne sürüldü. Ancak sızdırılan özelliklerin şuan için herhangi bir kesinliği yok. Ancak Android Headlines adlı teknoloji sitesi, 3.080 mAh bataryaya sahip olabileceğini iddia ederken, bir diğer teknoloji sitesi olan Android Central ise bu iddianın tamamen yanlış olduğunu ve bataryanın Ağustos ayında piyasaya sürülen Google Pixel 4‘ten daha büyük olacağını iddia etti.

Söylentiler en azında cihazın 5G‘yi destekleyeceği konusunda hemfikir. Google Pixel 4’te kullanılan Snapdragon 855‘ten bir adım daha düşün olan Snapdragon 765G ile donatılmış olabilir. Ayrıca söylentilere göre 8GB RAM ile karşımıza çıkacak. Android Central cihazın depolama alanının ise 128 GB olacağını 15W Qi Wireless şarj, 5W ters şarj özelliği (bluetooth kulakları için) bulunacağını iddia etti.

Google Pixel 5 ekranı

Pixel 5’in ekranıyla ilgili ilk söylentilerden bazıları ortaya çıkmaya başladı. Pixel 4 gibi, yeni telefonun Full-HD çözünürlüklü (veya Pixel 4 XL’ye bakıyorsanız QHD) bir OLED panele sahip olması muhtemel görünüyor.. Pixel 4, 90Hz yenileme hızına sahipti, ancak Google’ın Pixel 5 için daha büyük bir yenileme hızına sahip olacağı kesin.

Özellikle, Google Pixel 5, Galaxy S20 serisi gibi telefonlarla 120Hz yenileme hızına sahip olabilir. Bu söylenti, ekran boyutunu 6,67 inç olarak belirleyen Ekran Tedarik Zinciri Danışmanlarından Ross Young’dan geliyor. Bu, Pixel 5’i Google‘ın şimdiye kadar yaptığı en büyük ekranlı model haline getirecek.

Google’dan Pixel 5 ve Pixel 4A 5G’nin resmi bir görünümü. Kaynak: Google

Google Pixel 5 çıkış tarihi

Google, yeni Pixel amiral gemilerini piyasaya sürerken tarih konusunda oldukça tutarlı oldu. Pixel 4, tanıtımından yalnızca 9 gün sonra piyasaya sürülmüştür. Bu, 2018’de Pixel 3’ün duyurulmasından ve piyasaya sürülmesinden bir hafta sonraydı. Bu nedenle, Google Pixel 5 sürümü için piyasaya sürülme tarihinin de Ekim ayının başı ile sonu arasında olacağı söylenebilir.

O tarihi takvime yazmadan önce, koronavirüs salgınının Çin’de monte edilen tüketim malları üzerinde bir etkisi olduğunu unutmamak gerekiyor. Hastalıkla alakalı kapanan fabrikalar sebebiyle cihazın piyasaya sürülüşünün ertelenmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Google Pixel 5 fiyatı ve modelleri

Pixel 4 ve Pixel 4XL, sırasıyla 799 $ ve 899 $ ‘dan başladı, bunlar Pixel 3‘ün piyasaya sürdüğü fiyatların aynıydı. Amiral gemisi modellerin maliyetinin yükseliş eğilimi gösterdiği göz önüne alındığında, Google’ın akıllı telefon fiyatlarında çizgiyi tutup tutmadığını görmek heyecanlı olacak.

Google Pixel 5‘in fiyatının Galaxy S20 ve iPhone 11 Pro’nun ulaştığı 999 $ ‘lık başlangıç noktasına doğru yükseldiğini görmek şaşırtıcı olmayacak, ancak, Google’ın bu artışı haklı çıkarmak için yeni telefonu çok daha önemli bir yükseltme ile piyasaya sürmesi gerekecek.

Google bu sonbaharda tam olarak kaç telefon çıkaracak? Artık Pixel 4a’nın XL versiyonu var. Pixel 5 kendi XL modelini sürmeden yoluna devam edecek gibi görünüyor.

Google Pixel 5 XL görüntülerinin varlığına rağmen, Google’ın bu konudaki suskunluğu XL modelinin olmayacağını gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz