Apple Watch 6

Apple’ın Yeni Akıllı Saati Apple Watch 6 Hakkında Yeni Söylentiler Ortaya Çıktı. Peki Apple Watch 6 Ne Zaman Piyasaya Sunulacak? Fiyatı Ne Kadar Olacak. Detaylar Haberimizde

Apple Watch 6‘nın çıkış tarihi, iPhone 12 ile birlikte büyük olasılıkla 2020’nin sonlarına doğru olacak. Sızıntılar, söylentiler ve diğer bilgi kaynakları ise Apple Watch 6’nın resmini şimdiden çizmeye başlıyor.

Apple, yeni yazılımı WatchOS7 ile birlikte yeni akıllı saati Watch 6’nın tanıtımını yapmaya hazırlanıyor. Firmanın yeni yazılımı WatchOS 7’nin eski akıllı saatlere de entegre edileceği bildirildi. Ancak söz konusu yazılımın, gelecekteki akıllı saatler için tasarlandığı söyleniyor. Sosyal medyada yer alan bazı söylenti ve dedikodular bize Apple’ın yeni akıllı saati Apple Watch 6’nın özelliklerini gösteriyor. İşte o söylentiler:

Apple Watch 5 tasarımı ile büyük taktir görmüştü. Ancak modelin birçok eksikleri bulunuyordu. Söylentilere göre Apple Watch 6’da bu eksikliklerin iyileştirilmesi yolunda adımlar atıldı. Bu adımlardan birinin, Apple Watch 6’nın iPad ve iPhoe ile entegre çalışması.

Apple Watch 6 Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Orijinal Apple Watch haricindeki diğer modeller ilgili yılların Eylül ayında piyasaya sürüldüğünden, Apple Watch 6’nın da bu yılın Eylül ayında çıkacağı düşünülüyor. Ancak bazı kaynak ve söylentilere göre Apple Watch 6’nın 8 Eylül’de basın önünde tanıtılacağı söyleniyor.

Tarih olarak net bir tarih belirtilmese de, Apple’ın yeni modeller yayınlama eğiliminde olduğu günlere ve tarihlere bakıldığında, muhtemelen Apple Watch 6‘yı 8 veya 15 Eylül’de göreceğiz.

Sızıntı sahibi Jon Prosser’a göre Apple Watch 6’nın 7 Eylül’de basın bülteniyle tanıtımının yapılacağını söyledi.

Ayrıca Covid-19 salgınının Apple’ın programını etkileyip etkilemeyeceği de belli değil. İPhone 12’nin bu nedenle ertelendiğine dair çeşitli söylentiler var ve Apple Watch 6 için de benzer bir durum olabilir.

Ancak Apple Watch 6‘nın ertelendiğine dair herhangi bir söylenti ya da sızıntı yok. Bu nedenle tanıtım tarihi için en olası tarihin 8 Eylül olması öngörüllüyor. Peki Apple Watch 6’nın fiyatı ne kadar olacak? Apple Watch 6’nın fiyatının, bir önceki modeli olan Apple Watch 5’in güncel fiyatına yakın olması bekleniyor. ABD fiyatının 399 dolar, Avrupa fiyatının 399 Euro, Avustralya fiyatının ise 649 AU olması bekleniyor.

Apple Watch 6 Ekran ve Dizayn

Apple Watch 6 hakkında yeni bir ekran türüne geçme olasılığı da dahil olmak üzere birkaç söylenti var. Apple Watch 5 OLED ekran kullanıyor, ancak bir söylenti ile Apple Watch 6’nın microLED kullanabileceğini öne sürüldü.

MicroLED’in ana avantajı, daha fazla güç verimli olmasıdır. Bu da Apple Watch 6’nın daha iyi pil ömrüne sahip olacağı anlamına geliyor.

Tüm bunların yanı sıra, Apple Watch 6’nın Apple Watch 5 ile tam olarak aynı ekrana sahip olacağını gösteren daha yeni bir sızıntı da var.

Ekrandaki olası bir başka değişiklik de Touch ID parmak izi tarayıcısının eklenmesidir. Şu anda Apple Watch serisinde biyometrik güvenlik bulunmamakla birlikte ekrana bir tarayıcı yerleştirmek, bunu sunmanın şık bir yolu olacaktır.

Parmak izi tarayıcısı için potansiyel olarak alan yaratmanın yanı sıra, bunun teorik olarak daha büyük bir pil için yer bırakabilecek bir değişiklik olmasıdır.

Apple Watch 6‘nın, smartwatch’ın önceki sürümlerine kıyasla büyük ölçüde farklı görünmesini beklemeyin. Güvenilir analist Jon Prosser, Apple Watch 6’nın eski cihazlara benzeyeceğine inandığını söyledi.

Apple Watch 6 Teknik Özellikleri

Apple Watch 6‘nın yeni özellikleri arasında vücut sıcaklığınızı ölçme özelliği bulunuyor.

WatchOS 7 beta sayesinde artık Apple Watch 6’nın (diğer Apple saatleriyle birlikte) nihayet yerel uyku takibi sunacağını biliyoruz. Bir süredir söylentilere göre bu hiç de şaşırtıcı değil.

Apple Watch serisi halihazırda üçüncü taraf uyku izleme uygulamalarını destekliyor.

Bu arada bir başka büyük sızıntı, Apple Watch yüzünü çevreleyen yeni ‘takimetre’ mesafe izleme işaretleri (geleneksel analog kol saatlerinde bir özellik) ile birlikte daha iyi ebeveyn kontrollerinin geldiğini gösteriyor. Sızıntıda ayrıca ; Apple Watch 6‘nın kandaki oksijen seviyelerini izleme ve kalp durması gibi durumları önceden bildiren özelliğinden bahsedildi.

Bu özellik ile saati takan kişinin panik atak geçirmesi anında cihaz tarafından kişi uyarılacak ve takan kişiye durmasını veya kenara çekmesini (araba kullanıyorsa) söyleyecek.

Kan oksijen takibi, tedarik zinciri kaynakları da dahil olmak üzere, bu noktada defalarca söylendiğini duyduğumuz bir özellik, bu yüzden çok olası görünüyor.

Görebileceğimiz bir başka özellik de Apple Watch’un boğulma tehlikesi yaşadığınızı anlaması ve o durumda acil servislerle iletişim kurmasıdır. Bu fikir, bir cihazın açık suda ya da tuzlu suda olup olmadığınızı algılayabileceği ve ardından takviminize ve konum verilerinize dayanarak tam olarak nerede olduğunuzu saptayabilecek.

Apple Watch 6, yeni özelliklerin yanı sıra gelişmiş su geçirmezlik ve kablosuz bağlantı ile daha hızlı genel performansa sahip olacak. Apple Watch 5 halihazırda 50 metrelik derinliklere kadar suya dayanıklı olduğundan, Apple Watch 6’nın bu konuda geri kalacağı düşünülemezdi.

Apple Watch 5, 296 mAh bataryaya sahipti. Apple Watcg 6’nın 303.8 mAh kapasiteye sahip olacağı söyleniyor.

WatchOS 7 Yüklü Apple Watch 6

Elbette Apple Watch 6, şirketin yazılımlarının yeni bir sürümü, özellikle de şu anda duyurulan watchOS 7 ile birlikte gelecek.

Yeni antrenmanlardan kolaylaştırılmış komplikasyonlara, uyku takibine, el yıkama takibine ve daha fazlasına kadar planlanan çok şey var.

Uyku takibi belki de en büyük güncelleme olacak.

Kullanıcılar Neler Görmek İstiyor?

  1. Daha İyi Pil Ömrü

Apple Watch 5 ve Apple Watch 4 kullanıcılarının büyük sorunlarının başında cihazın batarya ömrünün az olması geliyordu. Apple Watch 5 aslında Apple Watch 4’ten daha kötü pil ömrüne sahipti. Apple Watch 6’nın batarya ömründe bir dizi iyileştirmelere gitmesi gerekecek. Apple Watch 6’nın pil ömrünün en az 2 veya 3 gün olması da beklentiler arasında.

2. Daha Fazla Fitness Özelliği

Apple Watch halihazırda harika bir sağlık ve egzersiz cihazıdır, ancak Apple Watch 5 için önemli yeni fitness özelliklerinin eklenmemiş olması kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu nedenle Apple Watch 6 için söz konusu özelliklerin eklenmesi kullanıcılar tarafından beklenmekte.

3. Her Zaman Açık Ekran İçin Kısma Seçeneği

Her zaman açık ekran, Apple Watch 5 için harika yeni özellikti. Ancak bununla en önemli sorun, geceleri karanlıkta rahatça kullanılamayacak kadar parlak olmasıydı.

Bu nedenle, tamamen kapatılmadan çok karanlık olmasını sağlamak için bir seçenek kullanıcılar tarafından beklentiler arasında. Bu aynı zamanda pil ömrünü de artıracağı için önemli bir kazanç olacak.

4. Uyku takibi

Çok uzun zamandan beri Apple Watch’ta uyku takibinin eklenmesini talep eden kullanıcılara rağmen Apple söz konusu isteğe yanıt vermemişti. Uyku takibinin Apple Watch 6’da olabileceğine dair söylentiler var. Bu söylenti ile kullanıcıların zafer elde ettiğini açık.

5. Dairesel Ekran

Kullanıcıların diğer dilekleri gerçekçi olsa da bu değil. Apple’ın mevcut ekran şeklini terk ettiği görülmüyor. Ancak kare ekranların yanına dairesel bir seçeneğin eklenmesi birçok kullanıcısını memnun edecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz