Sony WF-1000XM3 gürültü önleyici özellikli kulaklıklar 52 dolar indirim ile birlikte 178 dolar fiyatı ile yakın zamanda piyasada yerini aldı. Bir süre önce piyasaya sunulan WF-SP800N ve WF XB700 darbeli Extra Bass da indirimli olacak.

Sony WF-100XM3

Sony’nin en yeni gerçek kablosuz WF-1000XM3 kulaklıkları, indirimli fiyatı ile ücret rekabetini artırırken gürültü engelleme ve üst düzey ses kalitesinde iddialı görünüyor.

Sony’nin gürültü önleyici WF-1000XM3 kulaklıkları, piyasaya sürülmesinden bu yana piyasadaki en iyi ses veren gerçek kablosuz kulaklıklardan bazıları olarak kabul edildi. Ancak 1000XM3’lerde ter ve su direncinin olmaması fitness kullanıcıları için negatif yönü oldu.

178 dolar fiyatı ile en iyi ses veren kablosuz kulaklıklar arasında olan WF-1000XM3, ortam gürültüsünü azaltmak için de aktif gürültü önleme teknolojisi ile donatılmıştır.
Yukarıda da bahsettiğimiz üzere kulaklığın en büyük dezavantajı ise ter ve su geçirmez kulaklık sınıfında yer almamasıdır. Spor salonlarında kullanıma uygun olmasa da hafif terlemere karşı ise sorunsuz çalıştığı söyleniyor.
Teknoloji Bluetooth 5.0’ı AAAC desteğini kullanmaktadır.

Yapı ve konfor

Sony, Cambridge Audio Melomania 1 benzerliği ile dikkat çeken modeli ile Apple Airpods ve RHA TrueConnect tarafından çokça tercih edilen teardrop tasarımından uzaklaştı.

Orjinal WF-1000X’lerin ardılı gibi görünse de WF-1000XM3’ler yepyeni bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Bose Soundport Free kulaklıkları kadar hantal hantal olmayan model Melomania 1’ler kadar ise küçük bir dizayna sahip değil. Sony’nin söz konusu modeli her ikisinin arasında bir yerde kalıyor. Modelin Siyah ve Gümüş/Platin renkleri de mevcuttur.

2017 yılında piyasaya sürülen WF-1000X’in gecikmiş ardılları, ses kalitesinin iyileştirilmesi ve ortam gürültüsünün azaltılması için arka arkaya bir takım iyileştirmeler yapıldı. Her kulaklık içinde çift sensör sistemi ile QN1 teknolojisi ile gürültü önleyici tercih edildi.

Her iki kulaklığın dış kısmı, hem sol hem sağ kulakiçlerinin yüzeyinde küçük, parlak dairesel bir yamaya sahip pürüzsüz plastik yer almakta. Sony, WF-1000XM3 için kulaklığın kulaktaki hakimiyetine yönelik olarak “üçlü tutma yapısı” uyguladı. Ana bölmenin yüzeyinde stabiliteye yardımcı olmak için özel bir sürtünmeli kauçuk yer almaktadır.

Konfor açısından, WF-1000XM3’ün dizaynı kulağa tam olarak oturmakta, kulağınızın yapısı ile sabitlenerek yerine doğru bükülecek şekilde tasarlandı. Kutuda farklı boyut ve çeşitte kaymaz kauçuk ve köoük kulaklık kapakları bulunmaktadır. Çeşitler ile kulağınıza en iyi uyan ve konforu sunan kapağı deneme fırsatı sunuluyor.

Özellikleri

Bluetooth NFC eşleştirmesine ek olarak Google Assistant desteği ve DSEE HX dahil ses işleme geliştirmeleri mevcuttur. Ayrıca hands-free sesli arama desteği de mevcuttur.

Daha da iyisi, ortak Sony Kulaklık Bağlantısı uygulaması, gerekirse her kulaklıkta bulunmayan bir seçenek olan EQ değişiklikleri yapmanıza olanak tanımaktadır.

Powerbeats Pro ve diğer üst düzey gerçek kablosuz kulaklıklar gibi bu modelde de yakınlık sensörü bulunmaktadır. Bu sensör sayesinde kulaklığın ne zaman kullanıldığı cihaz tarafından anlaşılarak müzik duracak ya da başlayacak hale gelecektir. Dokunmatik panel de şarkının duraklatılıp tekrar çalınmasını sağlamaktadır.

Ayrıca sağ kulak için kulaklıkta, WH-1000X serisinde kilit nokta olan Hızlı Ortam Modu mevcut olup, ne yazık ki sadece uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Diğer bir kötü haber ise aptX HD ya da LDAC Bluetooth uzantısının mevcut olmaması. Ses tutkunlarını üzecek bu dezavantajlar için tam boyutlu kutular satın alınmak zorunda kalınacak.

Pil Ömrü

Pil ömrü söz konusu olduğunda, WF-1000XM3, Apple AirPods (5 saat) ve Sennheiser’ın Momentum True Wireless (4 saat) gibi rakipleri geçtikten sonra şarj başına yaklaşık 6 saat güç tüketiyor. Gürültü önleme işlemini tamamen terk ederseniz, birkaç saat daha kazanabilirsiniz.

Şarj kutusunun hızlı şarj modu mevcuttur. USC-c üzerinden yaklaşık 3 saatte şarj olmaktadır.

Final Görüş

Birkaç küçük soruna rağmen, Sony’nin WF-1000XM3’ün ortam gürültü engelleme teknolojisi diğer küçük sorunları gözardı etmemizi sağlıyor. Tam boyutlu teneke kutu taşımanın sakıncalı olmasını istemiyorsanız, bunlar ikna edici bir küçük sorunlardır.

Pil ömrü ortalamanın üzerinde ve bu kompakt şarj kutusu da oldukça kaygan. PowerBeats Pro’ya benzer kulak üstü ses kontrolleri iyi olurdu, ama yine de satın alınmasına engel olunacak bir durum değil.

Bu model ile birlikte gerçek kablosuz ormanda yeni bir kral bulunduğunu düşünüyoruz.

Artıları: Mükemmel ses, etkili gürültüx önleme, uzun pil ömrü, sağlam bağlantı, iyi özelleştirme seçenekleri, tam EQ, çekici tasarım, Google Asistan

Eksileri: Büyük kulaklıklar, pahalı, büyük kasa, rüzgar gürültüsü sorunu, dahili ses kontrolü yok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz