2020'nin En İyi Chromebook Modelleri

Uygun fiyatlı ve kullanımı kolay bir dizüstü bilgisayar mı arıyorsunuz? Chromebook ile tanışın. 2020’nin en iyi chromebook modelleri için yazımızı okuyun!

Google‘ın Chrome OS, temel işlevlerde mükemmeldir. Film izlemek, müzik dinlemek, Chromebook oyunları oynamak ve sadece web’e göz atmak için harika oldukları için Chromebook dizüstü bilgisayar satın almak hem ev hem de iş için kesinlikle dikkate değer. Chrome tarayıcı tabanlı bir işletim sistemi olduğundan, modern çalışma hayatında yaygın olan bulut depolama hizmetleri de dahil olmak üzere bulut tabanlı hizmetler için doğal olarak uygundur. Akıllı telefonunuz, tabletiniz veya mevcut bilgisayarınız aracılığıyla Google’ın ekosistemine dalmışsanız, bunların tümü iki kat daha uygun oluyor. Buna Gmail, Google Drive, Google Play ve Google Dokümanlar, Pixel telefon veya Google’ın akıllı ev cihazlarından biri gibi herhangi bir Google uygulaması dahildir.

Chrome’un avantajları, pan-Google entegrasyonunun ötesine uzanır. Chrome işletim sistemi ve Chrome tarayıcı da üstelik ücretsiz! Zarif MacOS işletim sistemine sahip bir Apple dizüstü bilgisayar, ortalama Chromebook dizüstü bilgisayarlardan önemli ölçüde daha pahalıdır. Geleneksel bir dizüstü bilgisayar, özellikle giriş seviyesi HP veya Dell gibi dizüstü bilgisayarlar yalnızca birkaç yüz dolara mal olabilir, ancak muhtemelen işlemci hızları da bu doğrultuda yavaş olacaktır.

Ancak en iyi Chromebook‘ların bile kapasiteleri vardır. Photoshop’u, Steam uygulamasını veya Windows veya Mac’e bağlı diğer uygulamaları yükleyemezsiniz. İş için teknik bir uygulamaya ihtiyacınız varsa, bir Mac veya Windows dizüstü bilgisayara ihtiyacınız olabilir ve bu doğrultuda Chromebook dizüstü bilgisayar satın almak istemeyebilirsiniz. Aynı şekilde, sınavlar için özel programlar veya web tabanlı olmayan bir yazılım çalıştıran bir üniversite öğrencisiyseniz, öğrenciler için en iyi Chromebook size uygun olmayabilir. Ayrıca, bulut depolama alanına güvenmiyor ve dosyalarınızı bilgisayarınız saklamak istiyorsanız veya bir Chromebook dizüstü bilgisayarın dahili depolama alanı size yetmeyebilir.

Öte yandan, tüm Chromebook modelleri etkin bir antivirüs programı içermiyor ancak gmailden oturum açarak ücretsiz bir antivirüs programına sahip olabilirsiniz!

Aşağıdaki liste, incelediğimiz en iyi Chromebook‘ları içermekte ve yeni ürünleri incelerken düzenli olarak güncellenmektedir. Fiyatlar haberin yayınlandığı tarihte esas alınarak hazırlanmıştır. Fiyatlarda farklılık olabileceğini göz önünde bulundurun.

  1. Büyük Ekran, İndirimli Fiyat

HP Chromebook 15

Geleneksel bir dizüstü bilgisayara rakip olacak büyük ekranlı en iyi Chromebook’u arıyorsanız, HP Chromebook 15, 15,6 inç IPS dokunmatik ekranla birlikte sunulan uygun fiyatlı bir Chromebook’tur. Bütçe açısından Chromebook’lar arasında en iyi seçimimiz. Ağır ekran boyutuna ek olarak, bu ucuz Chromebook ayrıca saatlerce saatlerce harika pil ömrü, hoparlörler, arkadan aydınlatmalı klavye (aslında, sayısal tuş takımına sahip tam klavye ve Delete tuşu) mevcuttur. Bununla birlikte, Asus, Acer ve Lenovo da 15 inç ekranlı Chromebook dizüstü bilgisayarlarını bir göz atmaya değer aynı fiyat aralığında satıyor. Ancak sonunda, yalnızca büyük ekranı tamamlayan HP’nin üstün görünümünü ve hissini tercih ediyoruz. HP Chromebook 15 daha büyük ekran boyutu ile, boş zamanlarda biraz Netflix veya başka bir platformada takılmak isteyen herkes için iyi bir cihaz yapar.

Türkiye Fiyatı: 4.500 – 5.500 arası

Amazon Fiyatı : 476 $

2. Muhteşem 4K Ekran

Lenovo Yoga Chromebook C630

Lenovo Yoga Chromebook C630, en iyi Chromebook’tan bekleyebileceğiniz sınırlarını daha da genişletiyor. Bu Lenovo Chromebook’un göze çarpan özelliği, müthiş bir Convertible Chromebook olmasıdır. 15.6 inçlik 4K dokunmatik ekrana sahip, saatlerce süren pil ömrü, sağlam bileşenler ve sağlam bir alüminyum şasi sunuyor. Ve çoğu Chromebook gibi, yalnızca platformlarda film, video izlemeye veya web’e göz atma konusunda benzer şekilde yapılandırılmış bir diğer cihazlara göre yüzlerce lira daha ucuza mal olur.

Türkiye Fiyatı: Yalnızca Yurtdışı Fiyatı

Amazon Fiyatı : 719 $

3. En İyi 2’si Bir Arada Chromebook

HP Chromebook x2

HP’nin x2’si, çıkarılabilir dokunmatik ekranı, yazı yazması rahat ve şaşırtıcı derecede gösterişli bir performansa sahip müthiş bir dizüstü bilgisayardır. Şaşırtıcı olarak tablet modunda ise performans iki katına çıkıyor. Bu hafif Chromebook’ta pil ömrü dikkate değerdir. Bu modeldeki izleme paneli de oldukça güzel. Android oyunları çok rahat oynayabileceğiniz bir seçenek olan HP Chromebook x2, muadil özellikteteki bilgisayarlardan yine daha uygun bir fiyata sahip. Üstelik ücretine klavye ve kalem dahil.

Türkiye Fiyatı: Yalnızca Yurtdışı Fiyatı

Amazon Fiyatı : 459 $

4. İş için En İyi Chromebook

Acer Chromebook 714

Modelin çerçeveleri alüminyüm ile donatılmıştır. Bu ürünün diğer dizüstü bilgisayara nazaran dayanıklılığı daha yüksektir. Modelde ayrıca parmak izi okuyucu mevcuttur. Citrix Receiver ve XenApp ve XenDesktop uygulamaları da dahil olmak üzere Citrix Solutions eşgüdümlü çalışır. Model ayrıca 60 kg’lık basınca dayanabiliyor. Kasa bükülme, ezilmeye karşı oldukça dayanıklı. Ayrıca 360 derece açılabilen dönüştürülebilirliği sayesinde dokumatik ekran dört farklı modda çalışabiliyor.

Türkiye Fiyatı: Yalnızca Yurtdışı Fiyatı

Amazon Fiyatı : 614 $

5. Amazon’un En Çok Satanı

Asus Chromebook Flip C434

Ocak ayında Asus, Chromebook Flip C434‘ü duyurdu. Asus Flip C302’nin yerini aldı – Amazon’un 2’si bir arada kategorisinde uzun zamandır üst sıralarda yer alan C302’ye ölüm vuruşu yaparak listede üst sıraya yüksedi. (o zamandan bu yana listeden çıkarıldı). 540 dolardan başlayan Asus C434, daha güçlü Intel işlemci seçeneklerine ek olarak alüminyum tasarıma, 14 inç yüksek çözünürlüklü Asus Chromebook ekranına ve öncekinden iki kat daha fazla RAM ve depolama alanına sahip.

Türkiye Fiyatı: 3800 TL 4200 TL arası

Amazon Fiyatı : 560$

6. En Lüx Chromebook

Google Pixelbook Go

Güzel bir dizayna sahip olan Google Pixelbook Go, sadece 2.3 kilogram ağırlığında 13.3 inçlik bir dizüstü bilgisayardım. Sağlam bir magnezyum şasiye ve eğimli yüzlerde kaymasını engellemek için altta çıkıntılı bir yapıya sahiptir.
Pixelbook Go taşınabilir ve zarafet ile sınırlı kalmayıp sağlam bir performans da sunmaktadır. USB-C bağlantıları ile hızlı şarjı da desteklemektedir. Pixelbook Go sorunsuz bir şarj deneyimi de sunmaktadır. En gözde özelliği ise dokumatik ve sessiz olan klavyesidir.

Türkiye Fiyatı: 4500 TL 9.000 TL arası

Amazon Fiyatı : 649 $

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz