Sosyal medya, her ne kadar insanlar arasındaki iletişimi olumlu bir noktaya taşıyor olsa da, temelde bir çok kişi için bazı olumsuzluklara da neden olduğu bilinmekte. Özellikle de yapılan son araştırmalara göre, aileler içerisinde sosyal medyanın son dönemlerde bir çok farklı soruna neden olması, sosyal medyanın aslında olumsuz yönlerinin de oldukça ciddi bir seviyede olduğunu açık bir şekilde göstermekte.

Aileler Arasında İletişim Kopukluğu

Sosyal medya, zaman içerisinde aileler içerisinde ciddi bir iletişim kopukluğuna neden oluyor. Bu iletişim kopukluğu ise, bir süre sonra çok ciddi sorunların gündeme gelmesine neden oluyor. Özellikle de son yapılan araştırmalar, ebeveynler ile çocuklar arasında sosyal medya nedeni ile ciddi bir kopukluk olduğunu gündeme getiriyor.

Bir çok genç, sosyal medya üzerinden iletişimlerini sağlıyor, arkadaşları ile görüşüyor ve direkt olarak tüm konuşma gereksinimlerini, ihtiyaçlarını bu doğrultu da ki yalnızlıklarını sosyal medya içerisinde giderebiliyor. Fotoğraflar, videolar, hüzünlü anlar ya da mutlu anlar… Kısacası gençler sosyal medya içerisinde aradıkları her şeyi bulabiliyorlar.

Gençlerin bu şekilde aradıkları her şeyi bulmaları ise, beraberinde daha farklı sorunları getiriyor. Ailelerine danışmıyorlar, aile içerisinde mutluluk ya da hüzün gibi duyguları aramıyorlar, tatmıyorlar. Zira tüm bu konuda ki duygusal boşluklarını internet üzerinden doldurmuş oluyorlar.

Bu aşamada ise, asıl görev temelde ebeveynlere düşüyor. Çocuklarına sadece internetin faydalı yanlarının ulaşmadığını, bir noktadan sonra gerekli kontroller sağlanmadığı halde internetin bir bağımlılık olduğunu, bu bağımlılığın ise hem aile içerisinde ki iletişime zarar vereceğini, hemde çocukların gerçek anlamda sosyalleşmesini önleyeceğine neden olacağını bilmeleri gerekiyor. Ebeveynler bu bilgiye sahip olur, bu doğrultuda hareket ederlerse, çocuklarının sosyal medyayı kullanmalarını da doğru orantılı bir şekilde kontrol altında tutabilirler.

Unutmayın, internet ve getirisi olan sosyal medya her ne kadar faydalı olsa da, bir süreden sonra gerçek yaşama direkt olarak entegre edilmesi halinde, gerçek yaşamı sorunlu bir noktaya taşıyan unsurlardan birisi olmaktadır. Herkesin, bu unsura karşı dikkatli olması gerekmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz