Sürekli olarak küreselleşen bir yapıda ilerleyen insanoğlu, vahşi yaşam içinde büyük bir tehlike oluşturmakta. Günümüzde hızlı bir büyüme gösteren kentleşme, şuan için doğaya doğru ilerliyor. Doğanın uç noktalarına giden bu ilerleme, bir noktadan sonra vahşi yaşam içinde ciddi sorunların oluşmasına neden oluyor. Nitekim şuan bakıldığında bu durum gerçekten vahim bir noktaya gelmiş durumda.

Vahşi Yaşama, İnsan Saldırısı

İnsanlar, çıkarları ve para doğrultusunda hiç bir şekilde doğaya, vahşi yaşama saygı duymuyor. Normalde vahşi yaşam, insan yaşamı arasında fark olması gerekirken, iki yaşam alanı da farklı bir yapı içerisinde olması gerekirken  ne yazık ki günümüzde insanlar doğrudan vahşi yaşama hiç düşünmeden müdahale ediyorlar.

En vahşi aslanlar dahi, sırf derileri ve kürkleri kullanılmak için katlediliyor. Filler ya da diğer hayvanlar içinde bu geçerli. Üstelik insanlar sadece hayvanları bu şekilde tek tek öldürmek ile kalmıyor. Resmen bir hayvan ırkının soyunu kurutana kadar katletmeye devam ediyorlar. Tabii buda yetmiyor. Bir noktadan sonra onların yaşam alanlarına doğru genişliyor, yeni binalar, gökdelenler, iş merkezleri kurarak doğayı tamamen yok edecek şekilde ilerliyor.

Tabii bu ilerleme, bir süre sonra yok olan hayvan ırkları, yok olan vahşi yaşam alanları olarak bizlere yansıyor. Peki, bunun sonucunda ne olacak? Bunun sonucunda doğa ve insan arasında bir dengesizlik oluşacak. Doğanın, tüm yaşamı etkileyen o ince çizgisi, insanoğlu yüzünden aşılacak. Zira hayvanlardan, yaşam alanlarına ve insanlara kadar, bitkilere kadar her şey belli bir düzene sahiptir. İnsanoğlu, hızlı bir şekilde bu düzeni bozmakta ve vahşi yaşama çok bilinçsiz bir şekilde tamamen kişisel çıkarları, para hırsı nedeni ile saldırmaktadır.

Uzmanlar, şuan içerisinde bulunduğumuz yüzyılda çok ciddi sorunlar olmasa dahi, gelecek nesilleri çok büyük bir tehlikenin bizler yüzünden beklediğini açıkça dile getiriyorlar. Bu duruma kısa süre içerisinde müdahale edilmez ve bir dur denilmez ise, çok ciddi sorunlar insanoğlunu bekliyor diyebiliriz açık bir şekilde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz