Akıllı telefon kullanan herkesin en büyük derdi olan hızlı tükenen pil sorununa çözüm bulundu. Yapılan uygulama o anlık pil ömrünüzü uzatmak için sizi yönlendiriyor.

Günümüzün en sık kullanılan teknolojik aletlerinden biri olan akıllı telefonlar oldukça kolaylık sağlıyor. Ancak bu kolaylığı sağlarken de pil ömürlerinin bir gün bile dayanmaması kullanıcıyı sürekli bir priz kenarında ya da bilgisayar başında durmaya zorunlu tutuyor.

Hızlı tükenen şarjı ile insanı delirten akıllı telefonlara yeni bir çözüm geldi gibi. Iphone için geliştirilen Normal adlı program ile günlük pil ömrünüzü dengeleyebiliyorsunuz. Programı çalıştırdığınızda size hangi uygulamanın ne kadar şart yediğini gösteriyor. Bu göstergelere göre uygulamaların bir kısmını kapatıp şarj ömrünüzü biraz daha uzatabiliyorsunuz.

ORTAK BİR SİSTEM İLE İYİ BİR ÇÖZÜM

Kuro Labs adlı firma geliştirdiği bu Normal adlı program ile günümüzün en önemli sorunlarından birine çözüm sunuyor. Programın çalışması ile karşınıza gelen listeden istediğiniz programı kapatırken aklınıza “bu tür programlar zaten mevcut ama işe yaramıyor bunun farkı ne?” gibi bir soru takılabilir. Sorunun cevabını ise şirket veriyor. Normal programını kullanan tüm kullanıcıların verileri ortak bir sisteme düşüyor. Bu sistem de her kullanıcının telefon modeline göre bir algoritma oluşturarak her uygulamanın ne kadar şarj  harcadığını gösteriyor.

Uygulama App Store’da şu an satışa sunulmuş durumda. 1.99 TL olan bu üründen yararlanmak için App Store’a girmeniz yeterli olacaktır. Ancak pil sorunu yalnızca uygulamalardan kaynaklanmıyor olabilir. Pilinizde de yaşadığınız bir problem olabilir. Normal programı ile birçok telefon kullanıcısı biraz olsun rahatlayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz