Teknoloji devlerinden birtanesi olan Google Haritalar uygulaması ile gitmediğiniz yerleri üç boyutlu olarak size sunabiliyordu. Buna ek olarak artık gezmek istediğiniz tüm sokakların sesi bir tık uzağınızda olacak.

Teknoloji devi Google sunmuş olduğu imkanlar ile kullanıcılara ciddi faydalar sağlıyor. Haritalar uygulaması ile gitmek istediğiniz bir yeri üç boyutlu görme fırsatını bize sağlayan Google, bir adım daha ileri gidiyor.

GÖRÜNTÜ VARSA SES DE VAR

360 Derecelik dönüş imkanı ile her sokağı tek tek görebildiğiniz haritalar uygulamasına yeni bir eklenti geliyor. Doğal ortamın en büyük eksikliği olan sesler Amplifon isimli şirket ile giderilebilir. İsmi Sounds of Street View olan bir test ile giriş yapan şirket üç boyutlu görünüme sahip her yerin doğal seslerini kaydediyor. O bölgeyi gezerken aynı anda duyacağınız sesler ile size tam olarak baktığınız yerde bulunma hissi veriyor.

Bu yazılımın amacı gerçekten orada olma hissine kapılmak için yapılan bir uygulama olarak öne çıkıyor. Amplifon şirketi bu uygulama ile Google’a bir mesaj vererek bu eklentiyi sunmaya hazırlanıyor. Daha sonra geliştirilebilecek olan uygulamanın ses ve video destekleri ile daha iyi hâle geleceği söyleniyor.

Stereo kulaklık yardımıyla tecrübe edilebilecek olan sesli sokaklar oldukça ilgi uyandıracak gibi. Yakın zamanda Google & Amplifon ortaklığında böyle bir uygulamanın piyasaya çıkacağı son dedikodular arasında yerini koruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz