Nokia özellikle Microsoft‘a satıldığı ilk günden bu yana sürekli bir atılım yapma ve pazardaki payını artırma peşinde. Bu doğrultuda pek çok hamle yapmaya çalışan Microsoft da geçtiğimiz gün içinde gündeme bomba gibi düşen bir öz eleştiri ile kullanıcılarının karşısına çıkmıştı. (Detaylı bilgi için tıklayınız.) Ancak bu sefer işler Nokia için nispeten daha iyi ilerledi diyebiliriz.

Zira bir süredir satın almak istediği  telekomünikasyon ekipmanı firması Alcatel-Lucent‘i satın almak isteyen Nokia, Avrupa Birliği Komisyonu‘ndan bu işlem için onay beklemekteydi. 15,6 milyar euro karşılığında yapılacak olan satın alma işlemi için AB komisyonu “herhangi bir rekabet endişesi” oluşmayacağı değerlendirmesi yaptı. Bunun en büyük nedeni ise bu iki firmanın yakın rakip olmamaları.

Nokia’nın bu gelişme dışında adını yakın vakitte yeniden duyma ihtimalimiz ise bir hayli güçlü. Zira firmanın Here Maps isimli eklentisini Audi, BMW ve Mercedes gibi büyük baş otomobil firmalarına satacağı da konuşulmakta. Tüm bunlar ilerleyen dönemde Nokia’ın adını sık duyabileceğimiz anlamına gelmekte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz