Sınır ötesi operasyonlar yapan ülkemizde internet ortamında da gereken önlemler alınmaya başlandı. Özellikle algı operasyonlarına ya da devlete karşı propogandalara karşı sosyal medya üzerinden bazı önlemler alınmaya başlandı. Bunlarda en önemlisi elbette Facebook ve Twitter gibi sosyal medyada başı çeken siteler için yapıldı. Dün gece saatlerinden itibaren bu iki siteye ve bazı sosyal medya sitelerine girişler inanılmaz derecede yavaşladı.

Siteye girmek isteyen kullanıcıların bu sorunu yalnızca ülkemizde yaşadıkları anlaşılıyor. Zira VPN sağlayıcılarını kullanarak sitelere erişim kolay ve hızlı bir şekilde sağlanabiliyor. Bunun dışında bazen bağlantıların tamamen koptuğunu belirtmekte yarar var. Bu sosyal medya siteleri dışında kullanıcıların Google ve Youtube‘a da girerken sıkıntı yaşadıkları belirtiliyor.

Ayrıca bazı küçük çaplı haber siteleri ve ajanslarına da erişim engellendi. Bazı dış kaynaklı haber ajansları ve yurt içinde faaliyet gösteren haber siteleri özellikle bu yasaktan nasibini aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz