Microsoft CEO'su Satya Nadella

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından birisi olan Microsoft bir süredir zor vakitler geçiriyor dersek yanlış olmaz. Zira özellikle akıllı telefon sektöründe bir süredir istediği satış rakamlarını da yakalayamayan Microsoft’tan işten çıkarma haberleri de gelmeye başlamıştı. (Bu konuda detaylı bilgi için tıklayınız.)

Eski CEO Steve Ballmer‘in ardından CEO olan Satya Nadella ise önemli bir öz eleştiri ile teknoloji dünyasının ve çalışanlarının karşısına çıktı. Zira Nadella, firmanın akıllı telefonları hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Piyasada bulunan LG, Samsung, Apple ve HTC gibi telefon üreticilerinin amiral gemileri karşısında sapasağlam durabilecek bir amiral gemilerinin olmadığını itiraf eden Nadella, böyle cesur bir açıklamayı yapması ile teknoloji dünyasında pek çok insanın takdirini topladı diyebiliriz.

Bu durumun ortaya çıkmasındaki en büyük nedenin ise geçmiş yıllardaki Windows Phone işletim sistemi olduğunun altını çizen Nadella, Windows 10 işletim sistemi ile pazarda tekrar kalıcı olabilmek için adım atacaklarını belirtti. 4-9 Eylül tarihleri arasından firmanın yeni Lumia amiral gemileri ile karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz