Windows, sıradışı hamleler yaparak piyasayı canlı tutmaya son sürat devam ediyor! Son olarak Ekim ayında piyasaya sürmeyi planladığı, iOS ve Android’li cihazları dahi destekleyen yeni klavyesiyle; birçok kullanıcının radarına girecek gibi duruyor.

Microsoft, bu sefer sadece Windows’u değil aynı zamanda İOS ve Android’li cihazları da düşünerek; muhteşem bir klavye tasarlamayı başardı. Windows kullanıcılarının yanı sıra, İOS ve Android kullanıcılarının da dikkatini çekmeyi planlayan Microsoft yetkililer; bu konuda oldukça başarılı işler yapmaya devam etmekte. “Universal Mobile Keyboard” adıyla kullanıma sunulması planlanan klavye, kendini adıyla bile oldukça tarif tarif edebiliyor.

Tam olarak günü belirlenmemekle birlikte, Ekim ayında piyasaya sürülmesi planlanan bu fiziksel klavye; oldukça geniş bir kesimi ağına alacak gibi duruyor. Oldukça farklı özelliklere sahip olan klavye, özellikle bluetooth üzerinden cihazlarla eşleşebiliyor ve işletim sisteleri arasında geçişler yapmaya yönelik bir araca da sahip kii bu özellikleriyle kullanıcıların ciddi anlamda yol katetmesini sağlıyor. Klavyenin üzerindeki bazı tuşlar, size hiç yaşayamadığınız rahatlıkları yaşatıyor ve tek tuşla; birçok alana ulaşmanıza olanak tanıyor. Klavyenin üzerindeki tuşlardan örnek vermek gerekirse; ‘’Home’’ düğmesi, her türlü platformda sizi giriş ekranına ulaştırabiliyor ve uzun detaylara girmenizi engelliyor.

Microsoft’un rakip platformları dahi destekleyen böyle bir donanım ortaya çıkarması bizler dahil herkesi fazlasıyla şaşırtmış durumda çünkü bu gibi hamleleri şimdiye kadar pek görememiştik. Pek alışkın olmadığımız bir hamle olmasına karşın, ciddi anlamda yararlı ve doğru bir adım olduğu da aşikar. Bu şekilde ciddi bir kesime daha ulaşmayı amaçlayan Microsoft, Ekim ayıyla birlikte muhtemelen bu hedeflerine de ulaşacak gibi duruyor. Microsoft’un yeni klavyesinin bir çok amacı bulunmakta ancak bunun en önemlisi, farklı platformlarda daha iyi bir Office deneyimi sunmak ve bu deneyimi farklı kesimlere yaşatarak; daha geniş kullanıcı kitlelerine ulaşabilmek.

Üzerinde herhangi bir touchpad bulunmayan klavyenin şu an için kesin olarak fiyatı bilinmiyor. Daha doğrusu Türkiye satışı için kesin bir fiyat belirlenmemiş ancak genel olarak 79.95 dolar gibi bir ücret düşünülmekte ve muhtemelen yurt dışında da bu şekilde piyasaya sunulacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz