Windows 9, henüz çıkmamış olmasına rağmen; yayılan birçok haberiyle birlikte büyük merak uyandırmaya devam ediyor. Özellikle Windows 7 kullanıcısı olup, Windows 8’e bir türlü ısınamayan ve geçiş için 9’uncu sürümü bekleyen kitleler; bu sürümün yepyeni özellikleriyle, onca zaman beklemeye değer bir versiyon olduğunu görecekler gibi duruyor.

Yakında çıkması planlanan Windows 9’un en önemli artılarından birinin, sabit diskiyle sorun yaşayan binlerce kullanıcının kurtarıcısı olma özelliğine sahip olması gösteriliyor. Windows, düzenli olarak yayınladığı kısa kısa videolarla kullanıcılarını daha da meraka sürüklüyor ve Windows 9’un heyecanla beklenmesine olanak sağlıyor. Durum böyle olunca da, Windows kullanıcıları hem 9’uncu sürümün ne zaman çıkacağını hemde ne gibi yeniliklerle donatılacağını fazlasıyla önemsiyor. Bahsettiğimiz yeniliklerden birisi olan Storage Sense, meraklı bekleyişin ardından kendini kamuoyuna gösterdi. Windows 9’a ait yayınlanan ve yayınlanmaya da devam eden birçok görsel ve video ile bu özelliği daha da yakından tanıma fırsatı yakalayabiliyoruz. Bu yeni özelliğin ne gibi getirileri olacağı tahmin ediliyor ve ona göre de hazırlıklar yapılıyordu. Windows 9’un bu yeni özelliğiyle birlikte birçok sabit diski tek bir noktadan yönetebilmenize ön ayak oluyor.

Windows 9 adına şu an için en önemli özelliklerden biri olarak gösterilen Storage Sense, kendi içinde de oldukça önemli işlevlere olanak sağlıyor. Storage Sense ile varsayılan bir sürücü aracılığı ile çıkarılabilir bir diske kayıt yapabilmeye olanak sağlıyor ve bu sayede çoğu konuda avantaj sağlayabiliyorsunuz. İlk bakışta oldukça basit gözükebilen bu özellik, aslında birçok kullanıcı için hayati önem taşıyacaktır. Özellikle 200 doların altında satışa sunulan tabletlerin kullanacağı en önemli programlardan biri olacak ve zamanla Dünya geneline de yayılacak gibi gözüküyor. Ekonomik açıdan orta düzey konumunda olan bireyler için oldukça sıkı tabletlerin uygun fiyatlara satışında; bu yeni özelliklerinde katkısı şüphesiz fazlasıyla olacaktır.

Ayrıca depolama konusunda SD kart, OneDrive ve USB ile daha geniş bir kullanım sunan Microsoft, bu konuda ciddi yatırımlar yaparak; Storage Sense’in yaratacağı platformlar arası yönetim özelliği ile de bu yatırımlarının karşılığını alarak, fazlasıyla rahatlayacağa benziyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz