Yapılan araştırmalar gösterdi ki Apple’ın işletim sistemi iOS 8 sürümü, Google’ın işletim sistemi Android Lollipop’tançok daha sorunlu.

Google’ın mobil işletim sistemi Apple’ın iOS işletim sistemi arasındaki elbette rekabet hızla devam ediyor ve garklı alanlarda birbirleri geçmek için uğraşıyorlar. Sürekli olarak  iki işletim sisteminin farklı taraflarını değişik konular altında  bu nedenle görüyoruz.

Android’in Lollipop sürümü sayesinde Material Design’a geçiş yapan Google iOS’a karşı sıkı bir hamle yaptı ama iOS 8’de güvenlik yönünden kendisini geliştirerek üstünlük kurmaya başladı.

Critterism’in yayınladığı haberlere bakılırsa Android 5.0 Lollipop sürümü, iOS 8 işletim sisteminden daha az kilitlenme sorunu yaşıyor.

Yayınlanan raporda Android Lollipop çökme oranının da yüzde 2 olduğunu ama Apple’ın iOS işletim sisteminin oranlarının yüzde 2.2 olduğu gözlemleniyor.

iOS Android’ten Daha Sorunlu Çıktı!
iOS Android’ten Daha Sorunlu Çıktı!

 

Yüzde 0.02 oranında bir fark bakışta küçük gibi gözükse de teknoloji tutkunları ve otoriteleri tarafından önemli bir değer sayılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz