Ocak oyun endüstrisi için kış tatili döneminden sonra beklenen bir dinamikte ilerledi. Bununla birlikte, Xbox One‘ın ve PlayStation 4’ün satışları da arttı. Her iki oyun konsolları da kardeşleri Xbox 360 ve PlayStation 3 den % 60 daha fazla sattı.

Sony ve Microsoft PlayStation 4 ve Xbox One kaderi için gerçekten iyi bir haber. Bu durum platformlarla ilgilenen yeni nesil konsollarına geçişin en güzel kanıtı. Verilere göre Xbox One daha hızlı, bu yıl tartışmasız güçlü olmaya başladı ve bu durum Sony için PlayStation 3 ve PlayStation 4’ün gönderilmesiyle sorunlara yol açtı. Her durumda, Xbox One son zamanlarda hızlı bir yükselişe geçti.

Bu üreticilerin geçmiş teklifleri yaptığında en son oyun kitleri satın alan kişilerin çok daha fazla olduğu görülüyor. Eski konsollardaki durum ise şöyle: PlayStation ve Xbox One satışı yüzde 22 düştü ve ekipman satışları da Ocak ayında yüzde 23 oranında düşüş gösterdi. Eski versiyon konsollar için bu oran yüzde 35’e denk gelir.

 

Xbox One'ın ve PlayStation 4 Satışlarına Ne Oldu?
Xbox One’ın ve PlayStation 4 Satışlarına Ne Oldu?

PlayStation 4 NPD başına, geçen ay Xbox One’ı yendi. Xbox One Kasım ve Aralık aylarında iki Devletin üst puan oyun konsolu oldu ama 50 $ fiyat kesimi yaptığı için bu sonuca vardı. Bakalım bu numara daha ne kadar tutacak.

Kaynak: utahpeoplepost

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz