Civarınızda bulunan ve tanımadığını bir kişiyle arkadaşça yaklaşıp ona sarılmak nasıl bir duygu olur? İşte bu sorunuzun cevabını Cuddlr uygulaması verecek.

Bu uygulama sayesinde, yakın çevrenizde bulunan biriyle etkileşimde bulunarak tanışabileceksiniz. Uygulamanın yapımcıları, özellikle yurtdışı seyahatine sıklıkla çıkan ve sıkılan kişilerin işine yarayacağını belirtti. Kültürel paylaşım görevini üstlendikleri için mutluluk duyduklarını belirttiler. Android cihazlar için uygulama henüz çıkmadı, ancak iOS kullanıcıları uygulamayı indirebilir.

UYGULAMA NASIL KULLANILIR?

Uygulamayı kullanan ve yakın çevrenizde bulunan kişiler uygulama sayfasında listelenir. Bu kişilerden istediğinize buluşma teklifi gönderebilir ve kabul etmesinin ardından birbirinizin nereden olduğunu görebilirsiniz. Buluşmayı gerçekleştirerek birbirinize sarılabilir, hoşça muhabbetler edebilirsiniz. Farklı dünyada aynı topraktan insanların buluşmasına yarayan bu uygulama farklı amaçlarla da kullanılabilir. Eminiz ki kız arkadaşı arayan kişiler de çevresinde bulunan hoşlandığı kızlara buluşma isteği gönderecek ve onlara sarılmak için can atacaktır. Bu noktada uygulamanın amacından sapabilme ihtimali çok yüksek.

Facebook, Twitter, WhatsAap gibi uygulamalar, sosyal medya hesapları hayatımızı ele geçirmişken böylesine farklı bir uygulamanın piyasaya girmesi gerçekten hoş olmuş. En azından sanal ortamlarda birbirini tanımayan, davranışlarından bihaber olan, teknolojik cihaza bağlı olarak yaşayan insanlar için iyi bir çözüm olacak. Arkadaşlıklarımızı sosyokültürel çerçevede yürütebileceğiz. Farklı arkadaşlıklar kurarak kültürel etkileşimler gerçekleştirebileceğiz. Bu tarz uygulamaların piyasaya girmesini gerçekten hoş karşılıyoruz. En azından sohbet uygulamalarındaki gibi samimiyetsiz muhabbetler olmayacak. Gerçekten yalnız olan kişiler, birbirlerine sarılacak.

Uygulama ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanırsa, amacının dışına çıkacağını söyleyebiliriz. Hatta belki tüm dünyaya bile rezil olabiliriz. Bu nedenle ülkemizde bu tarz bir uygulamanın tutacağını düşünmüyorum. Çünkü biz Avrupa ülkelerindeki insanlar kadar yeteri olgunluğa erişemedik. Ülkemizde amacına uygun olarak kullanılır da, umarız biz yanılırız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz