Wikileaks, merkezi İsveç olan uluslararası organizasyonun adıdır. Kaynakların gizliliğini koruyarak diğer organizasyonların ve hükümetlerin hassas belgelerini yayınlar. Wikileaks’ın kurucusu Julian Assange, çok çarpıcı iddialar ortaya attı. Bu iddiada yakın tanıdığımız ve her gün ziyaret ettiğimiz Google şirketini ilgilendiriyor. Julian Assange’ın iddiasına göre Google, kullanıcıların kişisel bilgilerini istihbarat kuruluşlarıyla paylaşıyor.

SkyNews ve BBC gibi dünya üzerindeki iki önemli basın organına röportaj veren Assange; Google’ın yasal olarak insanların kişisel bilgilerini topladığını, bu bilgileri depoladığını, tasnif ettiğini ve davranışlar üzerinde kredi profilleri oluşturduğunu belirtiyor. Bu bilgilerin Google tarafından başka kişilere ve reklam verenlere satıldığını söylüyor. Aynı uygulamayı uluslarası istihbarat örgütleriyle de yaptıklarının altını çiziyor.

Amerika Birleşik Devletleri ile Google arasında sürekli istihbarat paylaşımı olduğunu iddia eden Wikileaks kurucusu Assange; kullanıcıların Google tam olarak tanımadığını, Google’ın 2009 yılından bu yana kullanıcıların kişisel bilgilerini istihbarat teşkilatlarıyla paylaştığını söylüyor.

Wikileaks’te Afganistan ve Irak savaşlarına dair belgelerin, bunun yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın yazışmaları dahil 700.000’den fazla belgeyi sızdırmakla suçlu olan ve bu nedenle 35 yıl hapisle cezalandırılan Bradley Manning’den bahseden Assange; kendisinden çok daha zor durumda olan insanların olduğunu belirtti.

Assange, geçen ay Londra Büyükelçilik binasında Ricardo Patino (Ekvador Dışişleri Bakanı) ile basın toplantısı düzenleyerek yakın bir süre elçilikten ayrılacağını belirtmişti. Eğer ki Assange’ın ortaya attığı iddialar doğruysa Google şirketini çok zor günler bekliyor diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz