Facebook yeni bir uygulamaya gidecek. Drone’larını kullanarak internetle hiç tanışmayan kişilere bağlantı göndermeyi hedefliyorlar. Araştırmalara göre dünyada yaşayan 3 kişiden 2’si internete giremiyor. Bu da her 3 kişiden 2’sinin Facebook’a girememesi anlamına geliyor. Tabi o 3 kişiden 2’si ayna karşına geçip kendisini çekip Facebook’a koyamıyor! Bu durum irdelendiğinde o kadarda eğlenceli bir durum olmadığı anlaşılıyor. Bizim her gün elimizin altında bilinçsiz bir şekilde kullandığımız kaynaklara ihtiyacı olan insanlar maalesef ki ulaşamıyor. Facebook şirketi de internet.org’un kurucu ortaklarından biri olarak bu olaya hızlı bir şekilde el atmaya devam ediyor. Bu problem bir şirketin ya da ülkenin tek başına çözebileceği bir iş değil.

Connectivity Laboratuvar Mühendislik Direktörü Yael Maguire, Facebook’un bu işi çözebilmesi için ciddi problemleri aşması gerekiyor diye söylemde bulundu. Belirtilen hedeflere göre drone’lar yerden 18 – 27 km. yükseklikte hava asılı kalacak. Asılı kalma olayı yıllar boyunca devam etmeli. Bu noktada da birtakım sorunlar ortaya çıkıyor. Buna henüz bir çözüm üretilmedi. Tüm bunların yanı sıra uzun süre havada kalacak uçağın bir yerden enerji alması gerekiyor. Bu enerji kaynağı güneş olacak gibi. Ancak bu noktada da yeterli ilerleme sağlanmadı.

Facebook şirketi drone’ları seneye test edeceğini söyledi. Şu anda birçok eksiklik varken seneye bu büyük organizasyonun yetişmesi pek de mümkün gözükmüyor bize göre. Eğer gerçekten bu proje başarıyla sonuçlanırsa, insanlığa son derece faydalı olacak. Biz elimizdeki kaynakların değerini bilmiyoruz. Çoğu ülke de bunun farkında değil, ancak biz en farkında olmayan ülkeyiz. Saatlerce bilgisayarın başında amaçsızca vakit geçiriyoruz. Dünya üzerinde yaşayan 3 şanslı kişiden biriyiz. Ancak o şanssız 2 kişi internetteki bilgi deryasında yüzmek, kendini geliştirmek için can atıyor olabilir. Facebook’un bu projesini destekliyoruz. Umarız bizi yanıltırlar ve seneye drone’ları test etmeye başlarlar ve insanlık için büyük bir adım atmış olurlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz