Zehirli Sarmaşık Android

                                            

Android ilk başlarda her şey çok güzeldi. Fakat zamanla merak edilen bir konu ortaya çıktı Android işletim sistemi bir can kurtarımıydı yoksa avcı bir köpek balığı mı şimdi herkes bu sorunun cevabını düşünür durumda.

İlk  çıktığında Android’in mantığı çok kolaydı.  Blackberry’e benzer bir yazılımla ücretsiz bir yazılım yaptı ve herkesin kullanmasını sağladı. Böylelikle Blackberry’nin önüne geçerek tozu dumana kattı.

Daha sonraları piyasaya Apple adından bir marka atıldı ve Blackberry ‘i es geçerek iPhone olarak güncellemeler yaptı. Bu sayede işler tavan noktasına sıçradı.

Donanımcıların eline harika bir kaynak geçmiş oldu. Google’un tarzı böyleydi her yazılımı ücretsiz yapardı. Yazılımı mühendislere vererek telefonun içine koydular ve işler birden patlayıverdi.

Ancak birden işler hem çok iyi hem de tam tersine gitmeye başladı. Madalyon ikiyüzlü idi ve çok geçmeden arka yüzü de görülmeye başlandı. Her evde ki beyaz eşyadan bile daha çok satış yapmayı başarmıştı.

Ancak enteresan olan şey bütün varlıklı insanlar gözlerini Apple’a  çevirmiş idi. Düşük sınıflı insanlar arasında ise rekabet başlamıştı. Benzer telefonlar arasından en ucuzunu seçmeyi hedeflediler ve fiyatlar gittikçe düştü.

Herkes zarar etmeye başlamıştı. HTC ise güzel telefonlar yapmasına rağmen zarar etti. Sony çok kaliteli telefonlar tasarlamasına rağmen zarar etti. Bir tek Samsung sıyrılabilmişti. O da pazarlamaya yüksek bütçeler ayırmak zorunda kalmıştı.

Android bunlara zaman uzun bir süre daha devam edecektir ama kullanıcılar üzerinde kötü izler bırakmış ve akıllara derin soru işaretleri ile kazınmıştır.

Kaynak: techinside.com

Zehirli Sarmaşık Android
Zehirli Sarmaşık Android

 

Paylaş
Önceki İçerikFIFA 15 ve Başarısı
Sonraki İçerik iOS 8’den Geri Dönüşü Yok
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz