Yüksek Mühendislik Ürünü Olan Havasız Lastikler Üretimde

İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak adına otomotiv şirketleri elinden geleni yapmaktalar. Artık durum biraz daha komplike olmaya başladı. Araba lastiklerinin patlama ya da hava kaçırma problemi tarih oluyor. Michelin lastik markası artık bu duruma bir dur demek için havasız lastik üretimi için ilk fabrikasını açtı.

Araba kullanıcıları için tam bir kabus olan lastik patlaması, koca bir günün lastik değiştirme ve tamiri için ayrılması demek olduğu için hiç kimsenin hoşuna gitmez. Bunu ortadan kaldıran teknoloji Michelin lastik markası ile geldi. Bu havasız lastikler temas alanına hareket eden çelik gövde üzerine kirişler monte edilerek kalıplaşmış lastik tabanıyla yüksek mukavemete karşı dayanıklı olması amaçlanmış. 2005 yılından buyana bir kavram olacak şekilde çalışmalara devam edilirken şu anda bu işi yapacak olan bir fabrika kuruldu.

Bu havasız lastikler yüksek dayanım ve yüksek konfor ile sürücülerini bekliyor. Lastik üzerinde ve kiriş yanlarında bulunan hava kanalları darbeye yada bir çıkıntıya denk geldiğinde esnek yapısı sayesinde sürücünün hissettirmeden yoluna devam edebiliyor.
Rakiplerinden farklı bir yol çizen Michelin lastik enstitüsünde havasız lastik üretiminde bir öncü olarak liderlik etmekte kararlı. Bu lastikler gelecek nesillerde araç kullanıcılarının ilk tercihlerinden olacak ve yollardaki yerlerini alacaklar.

Yüksek Mühendislik Ürünü Olan Havasız Lastikler Üretimde
Yüksek Mühendislik Ürünü Olan Havasız Lastikler Üretimde

Kaynak: Gizmag

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz