Android 5.0 Samsung Galaxy S5 için Sızdırıldı

ABD’deki büyük operatör olan Sprint için hazırladığı Samsung Galaxy S5sürümüne Android 5.0 Lollipop ROM’u haberleri alındı. Bazı referans Android yazılımı kullanan ve Google’ın Nexus gibi cihazlarına ulaşan Android 5.0 Lollipop güncellemesi başka üreticilerde üst cihazlar için Android 5.0 Lollipop güncellemesini bekliyor.

Güncelleme Samsung’un geçen yıllarda satışına başladığı Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 gibi modellerine hazırladığı güncellemeler sızdırıldı. Videolu şekilde inceleme testleri bile ortaya çıktı. Bu yeni TouchWiz sürümü geçen seneki modellerin performansını oldukça fazla arttırıyor. TouchWizarayüzünüGalaxy S5 ve Galaxy Note 4 kullanımı performanslarını çok etkilemedi. Ancak az değişim söz konusu olsa bile iyileştirmeler yaptığı ortada.

Snapdragon 801 işlemci ile satışa sunulmaya başlayan Galaxy S5’in işlemcisi aynı. Ancak ABD’de kullanılan LTE operatörü için yapılan ROM Türkiye’de kullanılacak olursa bağlantı sağlanamama durumu söz konusu olabilir. Ancak bu ROM’u deneme amaçlı yükleyebilirsiniz ve çalışabilir. Bunun yanında olası ihtimalle telefon operatör sorunu yaşayacak ve telefon çekmeyecektir. Bir ihtimalde telefon hiç açılmayacaktır. Bu ROM’u yüklemek sizin inisiyatifinizde ve olası sorunlara karşı kendiniz sorumlusunuzdur. Aralık ayında Galaxy S5 ve Galaxy Note 4’e Android Lollipop 5.0 güncellemesi gelecek ve Ocak ayında da S4 ve Galaxy Note3 için güncelleme gelmesi bekleniyor.

Android 5.0 Samsung Galaxy S5 için Sızdırıldı
Android 5.0 Samsung Galaxy S5 için Sızdırıldı

Kaynak: techradar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz