YouTube Kedi Videosu Nedeniyle Zor Durumdan Sıyrıldı

YouTube en büyük online video sitelerinden biridir ve büyüyen bir telif hakkı ihlali sorunu var. Muhtemelen zaten YouTube telif hakkı ihlali iddia konusunda olmamak için videoları gönderenlere göre güçlü otomatik yayından kaldırma aracına sahip olduğunu biliyoruz. Bu nedenle insanlar doğrudan bu sürece dahil olabiliyor. Masum videoların sonuçları ise bazen büyük olabiliyor.

Bu üzücü, ancak yeni bir şey değil. Kedi mırıltılarını duyabileceğimiz bir görüntü paylaşıldı. Ancak bu video büyük soruna yol açtı. EMI Music Publishing ve PRS kedi mırıltılarının olduğu bir videonun 12 saniyelik bölümünü sahibi olduğunu söyledi.

Video aktarıcı, Digihaven gönderdiği telif hakkı bildirimde, kedi sesisin Odak haklarda EMI Music Publishing ve PRS’ye ait olan bir müzikal kompozisyon içerdiği olduğu ve İçerik Kimliğinin telifli olduğu ifade edildi.

Digihaven YouTube neredeyse tam bir yıl için web üzerinde duran videoyu sildirmek istedi. İnsanlar Phantom’un mırıldandığını dinlemeyi youtube üzerinden ücretsiz gerçekleştiriyor ve şirkette bundan para kazanamıyor.

 

YouTube Kedi Videosu Nedeniyle Zor Durumdan Sıyrıldı
YouTube Kedi Videosu Nedeniyle Zor Durumdan Sıyrıldı

TorrentFreak yaptığı açıklamada sevimli kediler para kazanmaya kapalı hale getirildi dedi. Kedinin sahibi anlaşmazlık davası açtı ve EMI video iddiasını kaldırdı.

Kaynak Ubergizmo

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz