YouTube Çevrimdışı Desteği

 

İnternetin en büyük platformlarından biri olan YouTube yakında kullanıcısı çevrimdışı olsa da video izlemesini sağlayacak. Ancak bu desteği sınırlı sayıdaki ülkelere sağlayacak.

YouTube yakında başka bir özellik ile gündeme oturacak. Şirket Google I / O etkinliğinde yaptığı duyuruda özel projesi Android One’ tanıttı. Bu program sayesinde Google gelişmekte olan pazara giriş yapacak. Yerel üreticilere destek olacak ve onlara kendi Android tabanlı cihazlarını üretmeleri için fırsat verecek. Hindistan gibi belli başlı pazarlarda uygulanan bu projedeki gibi YouTube’unda yeni özelliği bazı ülkelerde kullanılabilecek.

Google, internet konusunda bazı Avrupa ülkeleri ABD pazarları kadar şanslı olmayan pazarları hedef aldı. YouTube kullanıcılarının çevrimdışı moda video içeriklerine ulaşabilmesi sağlanacak. Bunun için yapılacaklar ise oldukça basit. YouTube kullanıcısı internet bağlantısının bulunduğu ortamda ses ve video içeriğini ön yükleme yapabilecek be içerik cihaza geçici olarak kopyalanma sağlayacak. Tablet ya da akıllı telefon sahibi olan kişiler, çevrimiçi olamayacakları bir bölgede olduklarında ise ilgili videoyu izleyebilecekler.

YouTube’un çevrimdışı çalışabilecek olan yeni uygulamasının ne zaman hazır olacağını konusunda henüz bir bilgi yok. Google’ın bu özelliği Android One projesinde olduğu gibi sınırlı sayıda pazarda yer vereceği hizmet için hangi ülkeler bu pazara dahil edilecek şimdilik bilinmiyor.

Türkiye’de bu hizmetin yani YouTube’un kullanılabilir olacağı hakkındaki detayları ilerleyen günlerde takip ederek size aktaracağız. Kaynak: pcmag.com

YouTube Çevrimdışı Desteği
YouTube Çevrimdışı Desteği

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz