Artık yeni bir web tarayıcısı var ve çevresinde en eski web tarayıcılarından birinin yapımcısı yer alıyor.

Vivaldi klavye kısayolları da dahil olmak üzere güç kullanıcılar için özellikler içeren Windows, Mac ve Linux için bir web tarayıcısıdır. Ziyaret ettiğiniz sayfaların hakkında notlar kaydetmek ve ilk başlattığınızda sevdiğiniz siteleri görmek hızlı arama fonksiyonu  ile sizi rahat ettirecektir.

Jon von Tetzchner, eski CEO ve Opera kurucularından tarafından kurulan bu tarayıcı iyi özellikler vaad ediyor.

Opera Firefox, Internet Explorer ve Google Chrome gibi diğer tarayıcılara yeni özellikler tanıtmak için kullanılır.

Örneğin, şirket Presto render motoru geliştirmeye başladı ve bunun yerine Blink motoru (kendi Chrome tarayıcısı için Google tarafından geliştirilen Webkit) kullanmaya başladı.

Vivaldi Blink kullanır ve tarayıcı Chrome’a (Chrome açık kaynak sürümü) dayanmaktadır. Son birkaç yıldır Vivaldi bu hizmetlerin Opera’nın sürümlerini kullanmak için sosyal ağ ve kullanıcı forumu yürütüyor. Yani kendisinin ve takımının kullanıcı yorumlarına dayanarak yeni bir tarayıcı inşa etmeye bu nedenle karar verdi.

Vivaldi ile açık bir kerede tarayıcı sekmelerine çok sayıda sekme koyabilirsiniz. Üst üste sürüklemeniz yeterli olacaktır. Durum çubuğu geçiş tarayıcı sekmeleri anahtarlama, yer imleri oluşturma, posta paneli açma ve basit klavye kısayollarını kullanarak diğer eylemleri gerçekleştirmek de dahil olmak üzere çeşitli eylemlerle için Hızlı Komutları vardır.

Yeni Vivaldi Web Tarayıcısı
Yeni Vivaldi Web Tarayıcısı

Farklı bir tuş ya da tuş kombinasyonunu tercih ederseniz de klavye kısayolları değiştirebilirsiniz.

Sekmeleri ve menüleri de ilginç bir dokunuş ile ziyaret ettiğiniz web sayfaların renklerine bağlı olarak rengini değiştirebilirsiniz.

Kaynak: Liliputing

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz