Samsung Galaxy S6 amiral gemisinin çift kenar ekran modeli üzerinde çalışıldığını ima eden söylentilerin çoğuna şahit olduk.

Söylentilere göre limited edition olacak cihazın adı da bildiğimiz Galaxy S6 Edge olmayacak. Son zamanlarda Vodafone web sitesinde çift kenar varyantına sadece Samsung Galaxy S Edge yazıldı.

Bazıları için mantıklı gelen bu isim gerçek de olmayabilir. Eğer hatırlayacak olursak, Samsung’un amiral gemisi phableti Galaxy Note 4 geçen Eylül ayında kavisli ekran sürümünü başlattı ama onun adında 4 yoktu ve sadece Galaxy Note Edge adıyla anıldı.

Başlangıçta Kore’de piyasaya sınırlı sayıda sürülecek cihaz Samsung tarafından basit bir isim seçilmiş olarak gelebilir.  Bilinen kadarıyla özellikleri ile ilgili olarak metal ve cam tasarım ile gelecek. 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip QHD ekran ile gelmesi beklenen Galaxy S6’ten çok farklı olabilir ve Exynos işlemci ile gelebilir.

Eski raporlarda Koreli şirketin aşırı ısınma sorunları nedeniyle Snapdragon 810’dan vazgeçtiğini duyduk. Yeni raporlar işlemci Qualcomm’un Samsung için ısı emisyonlarını kontrol etmek için yeniden tasarlanacağı düşündürmektedir. Yani artık Snapdragon varyantı göreceksiniz.

 

Samsung Galaxy S6 Edge’nin Adı Değişebilir
Samsung Galaxy S6 Edge’nin Adı Değişebilir

Samsung en kısa sürede cihazı resmen ilan edecek ve bunun için sadece Mobil Dünya Kongresi Mart ayını beliyor.

Kaynak: SamMobile

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz