Google, bu yıl Project ARA dayalı modüler akıllı telefon kitleri satmak için bir pilot program başlatmayı umuyor. Ama modüler akıllı sadece telefon cihazı özelleştirmek için kullanabileceğiniz modül olarak kalacak.

Neyse zaten modülleri üzerinde çalışan üçüncü parti geliştiriciler var. Phonebloks premium ses modülleri için ilk ekran modüllerini yayınladı.

Ekran üreticisi Innolux m2 600 cd / parlaklık ve 1mm sınır paneli ile  4.5 inç, 1280 x 720 piksel ekran LTPS açıkladı. Ekran Corning Gorilla Glass sayesinde çizilmeye dayanıklı olacak.

Şirket birkaç ay içinde Project Ara telefonları için bu ekran modülleri üretimine başlamayı planlıyor, ama E Ink görüntüler veya 3D modülleri için planlar biraz sarkabilir.

Alman ses şirketi Sennheiser yüksek seviye ses modülleri için harekete bile geçti. Amphion denen bu siste,  temelde telefonunuz için bir premium ses kartıdır. 150 miliwatt’lık sınıfı G kulaklık amfisi, düşük gürültü kulaklık jakı ve bir düşük gecikmeli dijital sinyal işlemci içerir. DSP de kullanıcı programlanabilir olacaktır. İkinci modüle Proteus denir ve bu iki ses jakı içerir. Bu bir arkadaşı ile müzik dinlemek için idealdir.

 

Project Ara Akıllı Telefon Modülleri
Project Ara Akıllı Telefon Modülleri

Bunlar dışında stereo mikrofon fişi gibi şeyler de yapılmak isteniyor. Ve hatta telefonunuzu yeniden başlatmadan birçok modülü takas yapmanız mümkün olacak. Diğer Proje Ara akıllı telefon modülleri, işlemci değiştirmek, bellek eklemek veya telefonunuza başka değişiklikler yapmak, kameralar eklemek gibi düzenler içeriyor.

Kaynak: Mobility Beat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz