Yeni Nexus Tablet HTC’den

HTC uzun zamandır tablet üretmiyor ama piyasaya yeni çıkacak olan Nexus tablet ile sahalara geri dönüyor. Android L ile aynı gün sunulacak Nexus 9 özellikleri bakalım neler.

Nexus yeni nesil tableti HTC’nin üreteceği konuşuluyordu ama yeni gelen haberler bunun doğrularını kanıtlar nitelikte oldu. 2011’den beri tablet üretimi yapmayan HTC görünüşe bakılırsa bu sektörde yerini alacak.

Tayvanlı firma yöneticileri ortaya çıkan haberlere göre Google’ın Mountain View’deki ofisini çok fazla ziyaret etmeye başladılar.

Bir sorun çıkmazsa Nexus 9 tabletler HTC tarafından üretilecek. Nexus tabletlerde son iki versiyonda ASUS ile çalışılmıştı. Ancak şimdi HTC’yi tercih eden Google kendine daha iyi bir iş ortağı bulmuş gibi görünüyor.

Tablette Ndivia 64 bit Tegra K1 işlemci kullanılacağı düşünülüyor. Android L ile gelmesi de kesin olarak bakabileceğimiz detaylar arasında. Ancak teknik özellikleri bakımından çok fazla bilgi bulunmuyor. Tabletlerin tasarım tarihi 16 Ekim olarak lanse ediliyor. Çünkü aynı gün Android L’in en son sürümü de tanıtılacak. Yani teknoloji cephesinden gelen haberler bu yönde.

Görünüşe göre Google yeni tableti sayesinde oyun tutkunlarını memnun edecek ve Material Design ile çok yeni bir arayüz deneyimini kullanıcılarına sunacak.

Ekranının 8.9 inç olacağı da gelen haberler arasında. Bunun için farklı düşünceler gelse de 2048 x 1440 piksel 281 ppı olacağı net olabilir.

Kaynak: www.digialtrends.com

Yeni Nexus Tablet HTC’den
Yeni Nexus Tablet HTC’den

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz