Son yıllarda oyun konsolu sektöründe ciddi bir rekabet yaşanıyor. Playstation 4’ün piyasaya çıkmasıyla beraber daha da kızışan rekabet ortamında markaların bir adım öne geçmek için yoğun çaba sarf ettiği görülüyor. En büyük rekabet, şüphesiz ki Playstation ile Xbox arasında yaşanmakta. Normal satış oranlarına baktığımızda Playstation 4’ün Xbox One’a üstünlük sağladığını görüyoruz; fakat Microsoft’un yürüttüğü satış politikaları sayesinde geride bıraktığımız Eylül ayı, Xbox için daha iç açıcıydı.

Eylül ayı verilerine bakıldığında Xbox One’ın Playstation 4’ten 75 bin adet fazla satış yaptığını görüyoruz. Bu da Xbox’ın kısa süre zarfında kat ettiği yolu açık bir şekilde gösteriyor. Playstation 4’ün genel anlamdaki üstünlüğü devam ederken ileriki dönemlerde ibrenin tersine dönüp dönmeyeceği ise şuan için belirsiz.

Eylül ayı satış verilerini biraz daha detaylı şekilde incelediğimizde olayın iç yüzü daha net bir biçimde ortaya çıkıyor. Eylül döneminde 325 bin adet satılan Xbox One, 250 bin adet satılan Playstation 4’e önemli bir üstünlük sağlamış durumda. Görünen o ki Microsoft, oyun konsolu sektöründe dizginleri eline almaya niyetli. Microsoft’un hizmet verdiği diğer sektörlerde de benzer bir yapılanmaya gittiğini biliyoruz. Gerektiğinde kâr oranından ödün vermekten geri kalmayan Microsoft, bu özelliğini oyun konsolu sektöründe de koruyor. Microsoft, satış politikası konusunda biraz daha ilerleme kaydederse yıllardır sektörün lideri olan Playstation için tehlike çanları çalmaya başlayabilir.

PS yönetimi tarafından bu durum için nasıl bir önlem alınacağı ya da ileride ne gibi adımlar atılarak bu aksaklığın giderileceği konusunda şuan için herhangi bir bilgi söz konusu değil. Fakat PS yönetimi arada ki bu farkı gidermek adına önemli adımlar atacağı konusun da izlenimler vermekte. Aksi halde sorunlu günler yaşanması kaçınılmaz olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz