Yayınlanan Ağustos güncellemesi ile uzun zamandır beklenilen bir özellik konsolda yerini alacak. Microsoft’un konsola sağladığı 3D Blu- ray desteği ile çok daha güçlü olacak.

Microsoft en büyük rakibi olan PS4 ‘ün bayağı bir gerisinde kalmıştı. Harekete geçmesi gerekirdi. Xbox One için Ağustos güncellemesini yayınladı. Cihaza gelen bu son güncelleme sayesinde Xbox One sahipleri 3D özelliğinde olan Blu- ray filmleri izleyebilecekler.

Cihaz hakkında gelen diğer yenilik ise mobil ödeme seçeneğinin bulunması. Xbox için istedikleri yeni oyunu akıllı telefonları kullanarak satın alabilecekler. Kullanıcılar bu nedenle oldukça rahat alışveriş yapabilecek. Ayrıca telefondan oyunu satın aldığınızda mobil uygulama Xbox One konsolunu kullanacak.

Konsolu otomatik olarak açacak ve oyunun indirilmesini başlatabilecek. Bu konuda konsol ile bağlantıya geçerken sadece Wifi kullanılacağından ev dışında da oyun alışverişi ve yüklemesi yapabilirsiniz. Ayrıca bu özellik Sony PS4 konsolunda da bulunuyor.

Konsolun teknik dışında sosyal özelliklerinde de gelişme sağlandı. Haber akışı daha kullanışlı ve sade bir hale getirildi.  Yapılan paylaşımları paylaşmak, beğenmek ve yorum yazmak da artık mümkündür.

Bunun dışında, video oynarken tüm bildirimler kapatılacak, oyun kumandasının pili azaldığında uyarı görüntülenecek ve son görünme özelliği ile kullanıcılarının en son ne zaman aktif olduğunu gösterecek. Tüm bu özellikler Ağustos ayı güncellemesinde bulunuyor. Xbox One’ın ülkemize Eylül ayında geleceği planlanıyor.

XBOX ONE
XBOX ONE

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz