Sony orta pazara hitap edecek olan toz ve suya karşı dayanıklı olan telefonu Xperia M2 Aqua’tı tanıttı. Tanıtılan ürünün özelliklerine göz atalım.

Japon teknoloji üreticisi Sony son yıllarda suya ve toza karşı telefon üretmekte bir hayli başarılıydı. Güçlü donanım özelliklerine sahip olmayan ve bu nedenle uygun fiyatlı olan telefonlar orta bölümdeki Pazar için üretildi. Bu telefon sayesinde herkesin suya dayanıklı telefon ile tanışması arzu ediliyor.

Sony ikonikleşmiş olan OmniBalaca tasarımı ile Xperia M2 Aqua IP68 sertifikasına sahiptir. Bu nedenle her türlü hava koşulunda çalışır ve 1,5 metreye kadar tatlı suya düştüğü takdirde 30 dakika dayanabilir özelliktedir. Ayrıca özel kamera tuşu ile su altında fotoğraf çekebileceğiniz bir yapısı vardır.

Cihazın teknik özelliklerine bakacak olursak, Qualcomm’un 1.2 GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 400 işlemciye sahiptir. 4.8 inç ve qHD 960 x 540 çözünürlüğe sahip ekranı vardır. Sony’nin dağıttığı basın bildiri içinde cihazın RAM’i hakkında bir bilgiye rastlamadık ama Xperia M2 Aqua büyük ihtimalle 1 GB RAM’e sahip olacaktır.

Teknoloji dünyasının tahmini bu şekilde şekillenmiştir.  Cihazın bataryası ise çıkartılamayan bataryadan oluşmuştur ve 2300 mAh olan bataryaya sahiptir. Sınıfının en yüksek batarya değerine sahip bataryalardan biri bu cihazda bulunacaktır. Ekran çözünürlüğü ve işlemcisi ile bu cihazın sevileceğine dair beklentiler artmıştır.

M2 AQUA
M2 AQUA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz