Xbox One Dizüstünde

 

Microsoft’un Xbox One oyun konsolu özel bir modifikasyonla dizüstü bilgisayara dönüştü. Dizüstü sistemini almak isteyenlere ise biraz pahalıya mal olacak.

Oyun konsollarını dizüstü bilgisayara dönüştürmek çok yeni bir uygulama sayılmaz ama bu sefer gerçekleştirilen çalışma alanında ilk olarak görünüyor. Yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı bir dizüstü sisteme Ed Zaric çevirdi. Geçen yılın sonlarında sisten için özel kaynak kodu yazmış olan James Terry bu iş için ilk adım adan kişiydi. Bu kez Makerbot Replicator 2 isimli 3 boyutlu yazıcının desteği ile yeni bir proje ortaya çıkaran kişi mod yazılımcısı Ed Zaric oldu.

Güçlenerek devam eden proje gerçek olan dizüstü Xbox One, Xbooks projelerinin de sonuncusu olmuş oldu. Bu iki kişi daha önce Xbox 360 oyun konsolu için benzer bir çalışma ortaya çıkarmıştı. Ancak bu sefer 3D yazıcı ve lazer desteği sayesinde ilk kez dizüstü sistemli Xbox One gerçekleşmiş oldu.

Bu sistemde kendine has bir soğutucu bulunuyor ve 1080p değerinde 22 inç ekran boyutunda bir ekran yer alıyor. Aynı zamanda Blu – Ray okuyucu arayüzü de eklenmiş. Cihazda batarya bulunmuyor. Bu nedenle bu ürünü kullanmak isteyenler yanlarında her zaman bir adaptör taşımak zorunda.

Oyun konsollarını bilgisayara dönüştürmek isteyenler ise 1.500 dolardan talep edebiliyor. Hem de bu fiyata oyun konsolunun kendisi dahil olarak bulunmuyor.

Kaynak: www.geek.com

Xbox One Dizüstünde
Xbox One Dizüstünde

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz