Windows 8 ile büyük bir hayal kırıklığına uğrayan Microsoft kullanıcıları, bu hayal kırıklığının Windows 9’da giderileceğini düşünüyor. Windows 9 için ise tanıtım yapılacağı ve piyasaya sürüleceği kesin tarih netleşti.

Öncelikle şunun altını önemle çizmek gerekiyor. Son aylarda yoğunluk kazanan ve bir yıldır internet paylaşım yapılan “Windows 9” adı altında ki dosyaların hepsi sahteydi. Bu yer yer zararlı etkileri olan ve Windows 7’nin yasadışı modları olan bir takım dosyalardı. Bu nedenle indirirken doğru dosyayı indirdiğinize emin olmanız gerekir. Kaldı ki Windows 9 henüz çıkmadı. Yani herhangi bir yerden indirmeniz mümkün değil. Böyle bir şansınız olsa bile bu yapılan şeyin yasadışı olduğu da aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Windows 9 hakkında ki bilgiler henüz tam olarak netleşmedi. Yani ücretsiz mi olacak, yoksa bir ücrete mi tabiolacak bu kesin olarak bilinemiyor. Fakat ön sürüm adı altında çeşitli yerlerde indirilen, Youtube’da da denk gelebileceğiniz dosya paylaşım sitelerinde ki sürümleri Windows 9 ile hiçbir alakası yok. “Windows 9 Ultimate, Windows 9 Extreme Edition, Windows 9 Professional” gibi paketler aslında görünümleri ve temaları değiştirilmiş Windows 7 veya 8’den başka bir şey değil. Hatta bazı durumlarda Windows XP ve Vista olarak da karşımıza çıkabiliyor.

Windows 7’nin arkasından piyasaya sürülen Windows 8, kullanıcıların oldukça yüksek tepkileri ile karşılaşmıştı. Özellikle başlat butonu ile ilgili gösterilen eksiklikler en büyük tepkiyi almıştı. Sızılan görüntü ve videolardan anladığımız kadarı ile bu sorunun çözümü için Metro arayüzü, başlat butonuna sabitlenmiş olarak görülüyor. Kullanıcıları sevindirecek olan tarafı ise Tıpkı Windows 7’de olduğu gibi Programlar menüsüne yine Başlat menüsünden ulaşabileceğimiz.

Peki, piyasaya sürülmesi ne zaman olacak? Yaptıkları açıklamaya göre 30 Eylül tarihinde Microsoft’un düzenleyeceği bir etkinlikte, San Francisco’da tanıtım yapılacak. Başlat ile Metro arayüzünün birleştirilmesi, sektörde büyük bir yenilik ve büyük bir adım olarak görüleceği düşünülüyor. Yine tabi ki bu konu ile ilgili en büyük etki kullanıcılardan gelecek. Bakalım Windows 9, 8’de ki hayal kırıklığını kapatabilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz