Uzun zamandır yeni güncellemenin gelmesini bekleyen iPhone ve iPad kullanıcıları, dün akşam 20:00 saatleriyle birlikte Apple’nin son sürümüyle tanışma fırsatını yakaladılar. İOS 8 adıyla gelen yeni güncelleme, iPhone 4S, 5, 5S ve 5C’nin yanı sıra iPad 2’ye yüklenebilmektedir.

İOS 8’in getireceği yenilikler merak konusu olmuşken, dün akşam milyonlarca iPhone kullanıcısı bu merakını giderebilme şansını yakaladı. İOS 8’le birlikte telefonlarınıza gelen yenilikleri sıraladıktan hemen sonra, İOS 8’i telefonlarına yükleyen kullanıcıların ne gibi sorunlarla karşılaştıklarını da yazımızda sizlere sunmayı planlamaktayız. İlk olarak İOS 8 ile ne gibi yenilikler sizleri bekliyor, hemen sıralayalım:

  • Etkileşimli uyarılar sayesinde, gezinti çubuğundan tüm mesajlarınıza cevap verebilme özelliği eklendi kii bu özellikle birlikte telefonun kilidini her gelen mesajla birlikte açmanıza gerek kalmayacak; direk oradan cevaplarınızı verebileceksiniz.
  • Mesaj uygulamaları içinden, herhangi bir noktadaki konumunuzu dilediğiniz kişiyle ve rahatlıkla paylaşabilme olanağı kazanacaksınız.
  • Kamera rulosundan birden fazla video ve fotoğraf gönderebilme özelliğine sahip oluyorsunuz kii daha önce özellikle bu konuda fazlasıyla şikayet oluşmuş; İOS 8 ile birlikteyse bu şikayetler çözüme ulaşmıştır.
  • Yeni sağlık uygulamaları sizleri bekliyor. Sağlık uygulamasına girerek, günlük adımlarınız dahil tüm fiziksel durumunuzu ölçme ve takip etme şansını yakalayabiliyorsunuz.
  • Artık fotoğraflarınız karışık bir şekilde değil de, 2 farklı kategori şeklinde bulunmakta ve ana sayfanızda son çekildiğiniz fotoğraflar görülmektedir. Bu şekilde görüntü kirliliğine de engel olmak amaçlanmıştır.
  • Ve son olarak da Spotlight yani sorulara cevap verebilen bir program yaratılmış ve sizin hizmetinize sunulmuştur.
    iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta İOS 8 önceden yüklü bir şekilde kullanıcılarıyla buluşacak ve sizin herhangi bir güncelleme yapmanıza gerek kalmayacaktır. Bu şekilde iPhone’nin yeni telefonlarını alacak olan kullanıcılara da rahat bir kullanım yaratmak amaçlanmıştır.

Bunun dışında, dün akşamla birlikte güncellemelerini yapan ve görüşlerini bildiren takipçilerimizden bazılarının görüşlerini sizlere aktarmak istiyoruz. Özellikle iPhone 4S’lere İOS 8’in yüklenmemesi gerektiğini, oldukça büyük kasılmaların yaşandığını ve 4S’in neredeyse kullanılamaz hale geldiği belirtilmekte. Aynı şekilde iPhone 5 kullanıcılarında da 3G’yi kapatamama sorunu yaşanmakta ve şarj anlamında oldukça büyük sıkıntılar yaşanmaktaymış

Durum böyle olunca, İOS 8 güncellemesinden en çok iPhone 5S kullanıcılarının memnun olduğunu gördük ve özellikle 4S kullanıcılarının İOS 8’e geçiş yapmadan önce; oldukça iyi düşünmeleri gerektiğini şiddetle önermemiz gerektiğini düşünmekteyiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz