Windows 8.1 Kullananlar Artıyor

Windows Phone Store ve Windows trendleri Microsoft tarafından açıklandı. Marketi kullananların temel verilere göre aynı zamanda Windows 8.1 artarken Windows Phone 8.1’in kullanım oranı da artıyor.

Microsoft dün açıklananlara göre Windows Store ve Windows Phone Store Trendleri hakkında çok ilginç sonuçlar ortaya koymayı başardı. Verilere bakılırsa her iki işletim sisteminde de 8.1 sürümünün benimsenme oranı giderek artıyor. Windows 8.1 için  oran yüzde 92 ama Windows Phone 8.1’de yüzde 65 seviyesinde kalıyor.

Araştırma sonuçları yine gösteriyor ki Windows uygulama marketlerden sağlanan veriler kaynak bu sonuçlara ışık tutuyor. Aralık ayı sonuçlarına bakılırsa, Windows Phone kullanan kişilerin yalnızca yüzde 5’inden bile az bir kısım Window Phone 7.x sürümlerini kullanıyor. Yani yaklaşık olarak yüzde 30 orana sahip kesim de hala Windows Phone 8 kullanmayı tercih ediyor.

Düşük bellekli cihazlara yüklenen uygulamalarda bir diğer ilginç sonuç ortaya çıkıyor.  Uygulamaların daha çok düşük deposu olan Windows cihazlar tarafından indirildiği aşikar görünüyor. İndirilenlere bakılırsa toplamda uygulamaların yüzde 71’ini düşük bellekli cihazlar oluşturuyor ve yüzde 29’unu ise yüksek bellekliler. En çok indirilen ilk 3 uygulamaya bakılırsa ise oyunlar, araçlar ve daha sonra üretkenlik uygulamaları olan müzik ve video uygulamalar geliyor.

 

Windows 8.1 Kullananlar Artıyor
Windows 8.1 Kullananlar Artıyor

Kaynak: bootableusb

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz