Kaynakları bir hayli yüksek bir hızla tükettiğimiz 21. yüzyılda yenilenebilir enerji kaynakları hem doğaya zarar vermemesi hem de geliştirilebilir olması nedeniyle bir hayli önem kazanmış durumda. Bu bağlamda pek çok çevreci proje nadir de olsa karşımıza çıkabiliyor. Bunlardan en önemlisi de Van‘ın Tuşba ilçesinde hizmet veren bir aile sağlık merkezinden geldi.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü‘nün çabaları sonucu hazırlanan proje ile sağlık merkezi kendi enerjisini hem güneş hem de rüzgar ile üretmeye başladı. Bölgede sebebi bilinmeyen elektrik kesintilerinin çok sık olması nedeniyle aşı gibi önemli kimyasalların bozulduğunu belirten görevliler, bu proje ile bu durumun önüne geçileceğini belirtmekte. 15 mahalleye hizmet veren aile sağlığı merkezi bu sayede çevre merkezler için de örnek teşkil edecek.

Biz de teknolojisende ailesi olarak bu projelerin artmasını temenni ediyoruz. Özellikle sağlık merkezleri gibi bu konuda öncü olabilecek bir kurumdan böyle bir haber duymak gelecek adına umut verici olsa gerek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz