Sosyal medya dendiği vakit akla gelen bazı temel siteler vardır. Instagram’da bu bağlamda en çok tercih edilen ve kısa süre içerisinde ciddi bir noktaya gelmiş olan önemli sosyal medya sitelerinden biri olmaktadır. Tüm dünyada kullanılan lider fotoğraf paylaşım sitesi Instagram, Çin’den bir darbe aldı. Zira son günlerde Çin tarafından alınan karar nedeni ile Instagram’a Çin’den yasak geldi.

En son bildiğiniz gibi Hong Kong içerisinde demokrasi yanlıları tarafından bir protesto yapılmıştı. Bu protestonun üzerine Çin, Instagram’ı bloke etme kararı aldı. Bu karar, kısa süre içerisinde tüm ülkede ciddi bir yankı bularak, çok önemli tepkiler almaya başladı bile. Zira ülkede oldukça aktif bir şekilde kullanılmakta olan sosyal sitelerinden biri olmakta.

Instagram Neden Yasaklandı?

Bu konuda net olarak bir bilgi söz konusu değil. Fakat tahminler, site içerisinde ki fotoğraf paylaşımlarının örgütlenme konusunda etkili olduğu şeklinde bir yorum gündeme geliyor. Bildiğiniz gibi bu tür siteler sayesinde örgütler birbirlerine fotoğraflar, videolar ve benzeri içerikler ile sunumlar yapabilmekte. Çoğu kişi için ise, propaganda maksatlı olarak bu tür sitelerin aktif bir şekilde kullanılması büyük tehlike oluşturmakta.

Bu bloke olayının ne kadar süreceği ise tam olarak belli değil. Bu konuda belli araştırmalar yapılmakta. Fakat edinilen bilgilere göre şuan için blokenin devam edeceği, protestolar ile birlikte bloke kaldırılmayacağı düşünülmekte. Tabbii bu durum beraberinde diğer sosyal ağ sitelerinin kapanabileceği konusunda ki tedirginliği de beraberinde getiriyor. Zira diğer sosyal ağ siteleri üzerinden çalışmalar devam edilmekte. Bunun dışında sosyal ağ sitelerine farklı siteler üzerinden ulaşma durumları da söz konusu olmakta.

Çin’de yaşanılan bu Instagram bloke olayı, ülkemiz içerisinde ki bir çok haber ve sözlük, forum gibi internet siteleri içerisinde de ciddi anlamda olumsuz tepkiler almış durumda. Bizler de teknolojisende olarak güncel bir yapı içerisinde Çin’de yaşanılan bu Instagram bloke olayını takip ediyor, anlık olarak haberleri paylaşıyor olacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz