USB flash belleği kullanan ve aygıt içersine depolama yapan kullanıcılara bir kötü haber de Wired’den geldi.

Hackerlerin yakaladığı bir bug ile beraber artık tüm bilgisayarlara erişim kurmak çok basit! Bu açık sayesinde bilgisayarlara bağlantı kurulduğu andan itibaren iyi bir hacker dilediği gibi karşı bilgisayara bağlantı kurabiliyor ve dilediği gibi bilgisayarı kullanabiliyor hale geliyor. Açığın ise henüz kapatılma gibi bir durumu yok fakat USB kullanan kişilerin daha da güvenli bir aygıt depolama programlarına geçmelerini öneriyoruz.

Uzmanlar ise henüz çok az kişinin bu durum ile karşı karşıya kaldığını ve her USB kullanıcısının bu durum ile ilgili bir tehlikesi olmadığının altını çizse de, bu durum bizleri bulmayacak değil. Pek çok Türk kullanıcısı da çok değerli dosyalarını USB gibi yedekleme sistemlerinde tutuyorlar.

Google ve diğer firmalar da sizlere geniş bir alan depolama hizmeti sunuyor. Gayet güvenli olarak burada dilediğiniz tüm dosyaları saklayabilir ve erişimi de sunabilirsiniz. Nitekim, hiçbir hack durumu yaşanmadan da bireysel dosyalarınızı saklayabilme gibi olanaklarınız da mevcut.

Ortaya atılan en büyük iddia ise NSA’nın uzun süredir bu sistemi kullandığı! Ulusal Güvenlik Dairesinin, NSA yetkilileri tarafından bu bug sayesinde pek çok bilgisayara da erişim sağlayarak dosyaları ve bilgisayarları kontrol ettiğini iddia ettiler.

Bilgisayarlara ekstra bağlanan kablolar ve hafıza kayıt cihazları da her zaman bizler için büyük bir tehlike oluşturmuştur. Bu tehlikeleri görmezden gelme gibi bir durum da mümkün değildir. Bu nedenden dolayı her zaman iyi bir antivirüs tarayıcısına sahip olmalı, güvenli cihazlarınızı da hiçbir ekstra bilgisayara bağlamamalısınız. Nitekim bu tip durumlardan kaynaklı bir şekilde de bilgisayarınıza çok basit bir durumda erişim sağlanabiliyor hali aktif oluyor.

Phison yetkilileri “olayın fazla abartıldığını” ve “henüz ortada bir şey olmadığını” söylese de, ortaya atılan iddialar sebebinden ötürü birçok kullanıcının şu an paniğe kapıldığı durumu da göz önünde! Uzmanların “USB aracılığı ile bilgisayara saldırı yapılması durumu ne kadar doğru olabilir?” sorusuna ise diğer yetkililer cevapsız kaldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz