iPhone markası sizler için devamlı çalışmaya ve yeniliklerini üretmeye çalışıyor. Fakat yeni geliştirilen iOs güncellemesine göre büyük bir hata da bizlerle beraber oldu. Bluetooth hatası!

iOs 8’in güncellemeler sonrası en iyi sürüm olarak iddia ederek ortaya çıkardığı bu güncelleme de oldukça fazla hata da ortaya çıkmış bulunuyor. Bluetooth sorunun yanı sıra kulaklık ile müzik dinlerken hoparlörlerin devre dışı kalması da bir diğer hata!

Yeni bir güncelleme çıkaracağının haberlerini veren Apple yetkilileri, kısa zaman içersinde de iOs 8.1 sürümünü piyasaya sürecek. Şuan için çalışmalara yoğun bir şekilde devam eden Apple, muhtemelen hem bluetooth, hem de kulaklık sorununu halledecek. Henüz net bir yayınlanma tarihi söylenmez iken, kısa zaman içersinde siz değerli Apple kullanıcıları bu sürümü indirebileceksiniz.

Yeni telefonu olan iPhone 6 serisi ile de iyi bir satış oranı elde eden Apple için bu durum oldukça kötü oldu. Çünkü telefonları alırken otomatik olarak kurulu olan iOs 8 sürümü, 6 sürümünde de aktif. Alıcılar bu hatalar ile karşılaşacaklarından ötürü şuan için alma fikirlerini bir kenara bırakmış, yeni sürümü bekliyor haldeler. Özellikle Amerikan forumlarında yoğun bir tartışma konusu olan bu durum ise Apple firmasına binlerce mail yollanmasına sebep oldu.

Samsung ve HTC firması da bunu fırsat bilip daha iyi bir Android sürümü ortaya koyarak da Apple’nin kuyusunu kazma derdinde! 3 firmanın birbirine nasıl büyük bir rakip olduğunu da hepiniz bilirsiniz.

Apple’nin en büyük hatası ise iOs 8 sürümünün kusursuz olmasından sonra ek bir güncelleme ortaya atıp iOs 8.0.2 sürümünü piyasaya sürmesi oldu! Bu sürüm ile beraber gelen hataları şimdilik geri çekebilme gibi bir olanak mevcut değil. Çoktan telefonuna indirmiş olan kullanıcılar da, şuan bu hataların çözümlenmesi için yeni bir iOs sürümü beklemekteler.

Macrumos adlı forumda Jades takma ismine sahip olan kişinin bulduğu bu büyük bug sorunu ile beraber hem Türkiye, hem de çoğu Avrupa ülkesi bu durumu içine dert etmiş durumda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz