Twitter’da Jack Dorsey’in kalıcı CEO olmasının ardından Twitter’da köklü değişiklikler yaşanmaya başladı. Bu yeniliklerin sonuncusu “favori” butonunun “beğen” butonuna dönüşmesi oldu.

Twitter’da “favorilemek” yerini “beğenme”ye bıraktı. Artık Twitter’ı diğer sosyal paylaşım sitelerinden ayıran favoriler olmayacak. Twitter kullanıcıları artık tweetleri favorilemek yerine beğenecekler. Beğendikleri paylaşımlara da, yine kendi profillerindeki “beğeni” kısmından ulaşabilecekler.

Yeni buton, Twitter’da gri kalp şeklinde yer alıyor. Kullanıcılar bu butonu kullandıklarında ise kalp kırmızı hale geliyor.

Twitter’da bu değişiklik yaklaşık 1 yıldır bekleniyordu. Favori butonunun amacı dışında kullanılması bir süredir gündemdeydi. Twitter yetkilileri de bu değişikliği “Twitter’ın kullanımını daha kolay hale getirmek için” yaptıklarını belirtti.

Kullanıcıların bir kısmı yeni özelliği beğendiklerini söylerken, bir kısım kullanıcı ise, bu özellikten memnun kalmadıklarını dile getirdi. Yeni özelliği beğenmeyen kullanıcılar Twitterda “#FavorimiGeriVer” hashtagi başlattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz