Telefon üreticisi Kanadalı DataWind ve Hintli telefon şirketi Reliance Communications Hindistan merkezli bir hayli ilgi çekici bir projeye imza atmaktaydı. Linux işletim sistemine sahip telefonun tek çekirdekli işlemcisi ve 3.5 inç ekranı bulunan bir akıllı telefon üretmek için çaba sarf eden firmalar bu amaçlarına ulaştı. Ancak bu telefonun tüm dünyada büyük ilgi uyandırmasını sağlayan etken ise çok daha farklı. Zira cihaz Hindistan’da 28 Aralık 2015 tarihinde piyasaya sürülecek ve fiyat etiketi konusunda bir hayli şaşırtıcı.

999 Rupi (15 dolar) fiyat etiketi ile raflardaki yerini alan telefon bunun dışında tüketiciyi heyecanlandıran ve mutlu eden bir başka özellik ile daha piyasaya sürecek.  O ise telefondan 12 ay boyunca ücretsiz internet erişiminin kullanıcılara sunulacak olması.

Bu telefonun Türkiye’ye geldiğinde satılacağı fiyat ise hiç bu kadar iç açıcı değil maalesef. Zira telefonun Türkiye’ye geldiğini var sayarsak alınacak vergiler ile beraber 175 TL civarında bir satış fiyatının olacağınu söylemek yanlış olmaz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz