Bugüne kadar en çok görme engelli çalışma arkadaşlarımızın ihtiyaçlarına odaklandık. Konuk asansörlerine sesli bilgilendirme sistemleri kurduk. Arkadaşlarımızın bilgisayar ekranlarını tam anlamıyla “görselleştirebilmelerine” yardımcı olan Braille okuma cihazları ve modern teknolojinin en ileri özelliklerine sahip özel okuyucular ısmarladık. Binlerce kişinin en iyi uygulamalarını, çözüm ve yaratıcılıklarını paylaştığı Microsoft görme engelli çalışanlar topluluğuna bağlanmalarını sağladık. Bu çabamız sayesinde, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada en üst sıralardaki yerimizi aldık.

Ancak hedefimiz, birinci sırada yer almak değil. Bizim amacımız, farklı ihtiyaçları bulunan çalışma arkadaşlarımıza verimliliklerini en iyi şekilde değerlendirebilecekleri ortamı sağlamak. Bunun için planladığımız başka şeyler de var. Ofisimizin yerini, görme engelli çalışma arkadaşlarımızın rahat yürüyebileceği özel işaretlerle düzenleyecek, özel ihtiyaçları olanlar için Yeni Çalışanlar İşe Alışma Programı’nı hayata geçirecek, işe geliş gidişlerine verdiğimiz desteği değerlendireceğiz.

Bu çalışmalar, birkaç ay önce, özellikle Hasan’la yaptığımız bazı konuşmalarda olumlu bir “yapabilirim” tavrının ortaya çıkmasıyla başladı. Bundan hepimizin ders alması gerektiğini düşündüm. Konuşmalar, kısa süre içinde özel bir projeye dönüştü; arkadaşımız Canan Kaya çalışmayı yönetmeye gönüllü oldu. Görme engelli ve fiziksel engelli çalışma arkadaşlarımızdan oluşan iki ana grupla düzenlenen toplantılar, iş yerimizi HEPİMİZ için nasıl daha rahat bir hale getirebileceğimizi daha iyi anlamamızı sağladı. Çözümler ve satıcılar belirlendi; son iki yılın zorlu pazar koşullarına karşın Finans bölümü hemen bir bütçe ayırarak planlarımıza destek verdi. Bu tür çalışmaları, hiç duraksamadan, işin önemli bir parçası olarak gören bir kuruluşta çalışmaktan gurur duyuyorum.

Kaynak: blog.microsoft.com.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz