1993 yılı içerisinde internet tarihi yönünden bir çok gelişme olarak görülmüş olan ilk grafiğe dayalı bir tarayıcı Mosaic, Marc Andreessen ile ekibi tarafından geliştirilmişti. Andreesen bundan sonra Microsoft’un Internet Explorer’i iyice geliştirene dek en popüler şekilde kullanılan grafik tipi tarayıcı ile servis sağlayıcıları olarak bilinmekte olan Netspace firmasına dahil oldular. İnternet dünyası içerisinde günümüze kadar gelmiş olan en önemli paya sahip 43 yaşındaki Andreessen ile yapılan röportajda Facebook ve Twitter hakkında görüşlerini belirtti.

Facebook’un CEO’su olan Marc Zuckerberg’ten sevgi ve övgü dolu sözleri ile bahsetmekte olan Andreessen, ‘O, inanılmaz derecede özgüven sahibi, düşünceli ve fikirlere saygı duyan biri…’ ifadesini belirtirken, Zuckerberg’in şirketi hakkında kült olduğunu ve insanların ona yardımcı olarak severek çalışmakta olduğunu belirtti.

Facebook, 1.2 milyar olan kullanıcıyı aşan sayıları ile dünyada en büyük sosyal ağı ve finansal bakımdan oldukça ciddi istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiği görülüyor.

Twitter hakkında görüşlerini belirten Andreessen, mikro blog ağlarında, ‘dünyanın sekizinci harikası olabilir.’ ifadesini belirtti. İran Cumhurbaşkanı’ndan Papa’ya kadar bir çok insanın 140 karakterlik bir alan içerisinde bilgi ve sözlerini paylaşmakta oldukları ağın, toplumsal iletişimin de adeta merkezi sinir sistemi haline gelmiş olduğunu sözlerine eklemeyi unutmuyor.

Marc Andreessen, Twitter’ı yoğun bir halde kullandığını söylüyor. Ocak ayı itibari ile 32 bine yakın tweet göndermiş olan bilişim gurusu, 186 bin kişi tarafından takip edilmektedir.

Bu durum farklı düşüncelerin de oluşmasına neden oluyor. Kısa süre içerisinde Twitter ile ilgili bir rakip olabilir mi? Bu rakip farklı durumlar oluşturabilir mi? Bir çok kullanıcı, Twitter için var olan bu önemli noktanın bitebileceği ya da Google gibi bir süre sonra çok daha sağlam ve net bir noktaya gelebileceği konusun da düşüncelere sahip durumda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz