Özelliklerine girmeden önce içerisinde bulunmakta olan yabancı terimleri okuyucularımıza izah edelim.

Turn Based adıyı verilen işlev, Eylemlerinizi ve komutlarınızı gerçekteştirmek için kullanacak olduğunuz ve eylemler ile birlikte komutların sonuçları diğer oyuncularında kendi sıralarında oynamakta olduklarını oyun türüne verilmiş olan bir isimdir. Bu türe örnek verecek olursak; Civilization, Might & Magic serileri en iyi örneklerdir.

Real Time adı geçen işlev ise sizin komut ve eylemlerinizi gerçekleştirmekte olurken diğer oyuncular ile aynı anda olarak eylemlerinizi gerçekleştirdikleri oyun türüdür. Her oyuncunun bir birini beklemesine gerek yoktur. Efsanevi örneklerden vermek gerekirse Age of Empires, Command & Conquer, Starcraft gibi oyunlar buna en iyi örneklerdir.

ROME, Roma dönemlerini ele almakta olan bir savaş, hazırlık, düşünce, strateji geliştirmek ve işleri kolaylaştırarak düzene koyarak harita üzerinde devletini büyüterek güçlenip tarihi öğeleri barındıran bir oyun tarzıdır.

Rome oyunu ilk yayınlanmış olduğu tarihlerde sıra tabanlı ve gerçek zamanlı olarak oyun türleri nadir melez oyunları tarzında karşımıza çıkmıştır. Genel olarak her iki tarzda olan bu oyun siyaset, ince hesap, strateji ve hızlı şekilde kararlar verme yeteneklerine sahip olarak oyuncularından oldukça beğeni kazanarak başarılı bir satış yakalamıştı.

İlk oyunda yüksek başarı toplamaları ile birlikte devamını getirdikleri ROME II daha iyi bir şekilde grafikler, geliştirilmiş bir oyun stili ve yüksek seviyede bulunan deneyim sunmayı vaad edecek şekilde geçmiş olduğumuz yılın Eylül ayında piyasaya sunulmuştu. Ancak vermiş oldukları sözleri pek yerine getirmeyerek daha iyi grafikler, fazla oyun detayları ile oyunun yavaş çalışmasına ve özelliklerininde yapay zekanın yetersizliğinden dolayı oyun severlerin kötü eleştirilerine maruz kalmıştı.

Aradan geçen bu bir yıllık süreden sonra yapımcısı The Creative Assembly dersine çalışarak tekrar karşımıza çıkıyor. Oyunu tekrardan pakeyleyerek, adını değiştirdi ve ücretli satmış olduğu içerik eklentileri ile Emperator August Campaign Pack’i içine dahil ederek satışlara çıkardı.

Geçtiğimiz yılda pazara sunulmuş olan sıra tabanlı sistemi ile aşırı bekleme süreleri bu sefer kısalmıştı. Oyun gerçek zamanlı bir şekilde savaş motoruna optimize edilmiş görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz