Take Two bünyesi altında bulunan Rockstar Games tarafınca geliştirilmiş olan ve geçtiğimiz zaman içerisinde damgasını vurmuş GTA 5’in PS4’te uyarlı bir şekilde ne kadar yer kaplamakta olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl içerisinde PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya uyarlı olarak sürülmüş olan GTA 5 kısa süre içerisinde kırılmadık rekor bırakmayarak, ilk 3 gün içerisinde 1 milyar dolarlık bir hasılat ile imzasını atarak yapımcısının yüzünü güldürmeyi başardı.

Birçok mecra tarafınca yılın en iyi oyunu haline gelmiş olan yapım kısa süre sonrasında PC, Xbox One ve PlayStation 4 için duyurulmuştu. Yeni nesil konsollarda ise piyasaya sürülecek olan GTA 5 için yayınlanmış olan görseller içerisindeki detaylar, oyunun ne kadarlık yer kaplamakta olduğu konusunda bir çok soru işaret yaratmaktaydı.

GTA 5’in PlayStation içerisinde kaplayacak olduğu alan ise kesin olarak belirlenerek 50 GB gözüküyor.

Kimi mecralar ise bu kalitede grafiklerle böylesine büyük olarak açık dünya yapımının 100 GB’ı aşkın bir şekilde boyut oluşturacağını iddia ediyorlardı. Ortaya atılmış olan bu yeni iddiaya göre ise GTA’nın resmi forumunda bulunan bir kullanıcı GTA 5’in ön sipariş sayfasından oyunun sistem bilgilerine ulaşarak bu görseli forumda paylaşmıştı. Kullanıcının paylaşmış olduğu bu görselde GTA 5, PlayStation 4’te 50 GB’lik bir alan kaplayacak olduğunu gösteriyordu.

GTA 5 ile ilgili olarak bir önceki iddiada oyunda FPS modununun bulunacak olduğu yürürken ve ya bir araba sürerken dilersek bu moda geçerek yapabilecek olduğu iddia ediliyordu. Tüm bu iddiaların doğruluğu ise oyunun piyasaya çıktığı zaman göreceğiniz.

GTA 5, Bilgisayar için ise 27 Ocak tarihinde, PlayStation 4 ve Xbox One için ise 18 Kasım tarihinde raflardaki yerini alacak olduğunu biliniyor.

Tabii bu durum kullanıcılar tarafından da sevilen bir durum. Zira oyunlar ne kadar az alan kaplarsa, diğer oyunlar için o kadar fazla yer olur ve bu durumda bir noktadan sonra gerekli desteği sağlayarak daha fazla oyun keyfi sunar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz