Bugün oturdum, düşündüm ve taşındım sosyal medya olmasa insanlar yaşar mıydı, nefes alabilir miydi diye kendi kendime sordum durdum. Biliyorsunuz ki önce Facebook hayatımızı ele geçirdi, daha sonra ise Twitter. Son olarak hayatımızı ele geçirenler kervanına İnstagram da katıldı. Sabah, öğlen ve akşam hayatımızın her vaktinde sosyal medya hesaplarımıza girmeden yapamıyoruz.

Önceden internete bağlanmak için çevirmeli hat kullandığımı hatırlarım. O zamanlar tabi internet oldukça pahalıydı. Ödevlerimiz ya da bir işimiz olduğu için internete bağlanmaya çalışırdık, işimizi bitirdikten sonra da çok para gelmesin diye hemen internetimizi kapatırdık. Çevirmeli bağlantı da dıt dıt sesine bayılırdım. Artık nasıl çevirme oluyor bilmiyorum ama bir türlü hattı düşüremiyorduk. Telefonun kablosunu çıkarır bilgisayara bağlar öyle internete bağlanabilirdik. Hey gidi günler hey. Nereden nereye… Şimdi küçücük telefonumuzdan tüm dünyada yaşanana gelişmeleri anında takip edebiliyor, istediğimiz bilgiye anında ulaşabiliyoruz. Teknolojini bitmek tükenmek bilmeyen bir derya olduğunu söyleyebiliriz. Bundan 15 yıl önce internete bu şekilde bağlanırken şimdi internetsiz ev kalmadı. Herkesin en az 1 adet sosyal medya hesabı bulunuyor. Önceden ev içindeki bireylere mesajlaşarak birbirinden haberdar olurdu, şimdi ise aynı evde yaşayanlar bile sosyal medya hesaplarından birbirleriyle iletişim kuruyor. Sosyal medya ve internet gerçekten faydalı, ancak doğru kullanıldığı zaman daha faydalı olabiliyor. Her dakika sosyal medya hesaplarımızı kontrol etmenin ne anlamı var! Sanki sizden başkası hesaba giriyor!

Gelişmiş bir ülke olmak istiyorsak sosyal medya hesaplarımızda harcadığımız vakti araştırmalarımıza ayırmalıyız. Emin olun internette boş boş dolandığınız hesaplarınızda geçirdiğiniz vaktin 4’te 1’ini araştırmaya, bilgi öğrenmeye ayırsaydınız şu anda ABD ile kafa kafaya mücadele ediyor olacaktık. Genç arkadaşların daha çok internet sevdalısı olduğunu söyleyebiliriz. Bilgisayara bağlı yaşadığımız için sosyalliğimizi kaybediyoruz. Türkiye sosyal medya kullanımında tüm dünya ülkeleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Bu durumu daha da azaltmalıyız. Yoksa ilerleyen günlerde muhabbet etmenin ne kadar değerli olduğunu anlayacağız. Umarım iş işten geçmez ve kısa sürede daha bilinçli bir toplum olarak yolumuza devam ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz