Memleketteki mafyaları, mankenleri, birbirlerinin yüzüne gülüp arkasından saydıranları ve daha fazlasını görmek amacıyla sosyal medyada gezintiye başladım. Türk insanının hayata bakış açışı, yaşantısı, yaklaşımı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız siz de benim yaptığımı yapabilirsiniz.

İnsanlar karar vermekte ya da algılamada birtakım sıkıntılar çekiyor. Sosyal medyada farklı görüş paylaşan kişiler birbirilerini adeta çekemiyor. Diyelim ki bu durum normal, ama aynı görüşü paylaşanların birbirlerinden uzak konularda fikir yürütmeleri bizim acizliğimizi göstermiyor mu?!

Sosyal medya insanların birbirleriyle olan iletişimin kalitesini düşürmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra da ayna göre görüyor sosyal medya. Kendi kendimizi seyrettiğimiz dev bir boy aynası. Sosyal medya sadece olanı gösteriyor.

Bilgi paylaşımının yeni iletişim modelinin bize sağladığı imkânları göz ardı etmek mümkün değil. Ancak bunun kullanımı esnasında bilinen ile bilinmeyenin aklına geleyi söylemeye gösterdiği eğilim, insanın bilme imkânını elinde alıyor. Birbirini tanımayan ya da tanıyan yüzlerini birbirlerinin yüzünü görmeden jest ve mimiklerinden bihaber, seslerini duymaksızın sadece harflerle birbirlerini anlamaya kalkmaları sağlıklı iletişimin önün kesmeye yetiyor.

Günümüzde Facebook, Twitter ve İnstagram en çok tercih edilen sosyal medya hesapları arasında yer alıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden birbirlerine yağ çeken insanlar, başkalarıyla buluştuklarında arkasından saydırabiliyor. İşte bu noktada sosyal medyanın yapmacık olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Sadece bu durumlarla da sınırlı kalmıyor. Günümüzde insanlar sahte gülüşlerini paylaştığı gibi sosyal medya hesaplarında sabah – öğlen ve akşam ne yediğini de paylaşıyor. Bu fotoğrafları görenler ve onların tükettiği yiyecekleri bulamayan, elde edemeyen insanlar kimin umurunda ki! Sosyal Medya insanı sosyalleştireceğini daha da asosyal hale getiriyor. Muhabbet etmekten yoksun sabah – akşam bilgisayarın başında vaktimizi, gençliğimizi heba ediyoruz.

İnsanlar sahte anlaşma zemini üzerine kurulu olan sosyal medyada gerçeğe ulaşabileceğini düşünüyor, ancak tamamıyla yanılıyorlar. Daha iyi, daha sağlam, daha güçlü bir toplum olmak istiyorsak sosyal medyanın yapmacıklığını bir kenara atıp gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Aksi takdirde işimiz gerçekten çok ama çok zor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz